R&R Peppers verhandelt zelf energie en bespaart op kosten

R&R Peppers verhandelt zelf energie en bespaart op kosten

Door zelf energie op te wekken én te verhandelen, bespaart R&R Peppers op de kosten. Met ons online handelsplatform houdt de tuinder de laatste marktontwikkelingen in de gaten.

Inkopen en terugleveren

Met een eigen warmtekrachtkoppeling zet R&R Peppers aardgas om in warmte en elektriciteit. Het aardgas koopt R&R Peppers in via ons online HandelsPlatform. Veel tuinders gebruiken de vrijgekomen elektriciteit voor belichting, maar R&R Peppers levert via ons HandelsPlatform Expert terug aan het net. Ronald van Ruyven: "In 2014 namen we 140.000 kWh af en leverden we 3,6 miljoen kWh terug aan het net. Aan gas kochten we 1,2 miljoen m3 in."

Over R&R Peppers

R&R Peppers, van de broers René en Ronald van Ruyven, begon in 2002 met het telen van paprika's. In 2012 besloten ze het over een andere boeg te gooien. Ze gingen meerdere gewassen telen, zoals komkommers, tomaten, augurken en aubergines. Niet om als product te verkopen, maar om er zaden mee te kweken. En omdat elk gewas andere klimaatomstandigheden nodig heeft, werden de kassen verbouwd en voorzien van individuele stookregimes.

Ook zelf energie verhandelen?

Met ons handelsplatform verhandelt u slim en veilig uw eigen energie.

Geen toeters of bellen

Van Ruyven werkt nu een aantal jaar met ons HandelsPlatform en is daar zeer over te spreken. Hij noemt het "eenvoudig en degelijk, zonder al teveel toeters en bellen." 

Ik kijk elke dag hoe de prijzen ervoor staan en neem de e-mails door waarmee Vattenfall mij dagelijks informeert.

Ronald van Ruyven
Eigenaar

Advies over de energie voor uw glastuinbouwbedrijf?

Onze marktexperts gaan graag met u in gesprek en zijn er voor al uw vragen op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Bel ons op 088 098 56 50.

Zelf de pieken en dalen eruit pikken

Van Ruyven vertelt verder: "het is belangrijk dat je alles goed in de gaten houdt. De marges zijn te klein om ver vooruit in te kopen of te verkopen. Soms is het zelfs zo dat het goedkoper is om elektriciteit in te kopen, dan het met de warmtekrachtkoppeling zelf te produceren en terug te verkopen aan het net. Zo probeer ik de pieken en dalen eruit te pikken."

Interessant artikel?