R&R Peppers verhandelt energie en bespaart op kosten

Door zelf energie op te wekken én te verhandelen, bespaart R&R Peppers kosten. 

Inkopen en terugleveren

Via het HandelsPlatform terugleveren

Met een eigen warmtekrachtkoppeling zet R&R Peppers aardgas om in warmte en elektriciteit. Het aardgas koopt R&R Peppers in via het online HandelsPlatform van Vattenfall. Veel tuinders gebruiken de vrijgekomen elektriciteit voor belichting, maar R&R Peppers levert via ons HandelsPlatform Expert terug aan het net.

Ronald van Ruyven: "In 2014 namen we 140.000 kWh af en leverden we 3,6 miljoen kWh terug aan het net. Aan gas kochten we 1,2 miljoen m3 in."

Over R&R Peppers

R&R Peppers, van de broers René en Ronald van Ruyven, begon in 2002 met het telen van paprika's. In 2012 besloten ze het over een andere boeg te gooien. Ze gingen meerdere gewassen telen, zoals komkommers, tomaten, augurken en aubergines. Niet om als product te verkopen, maar om er zaden mee te kweken. En omdat elk gewas andere klimaatomstandigheden nodig heeft, werden de kassen verbouwd en voorzien van individuele stookregimes.

Paprika's van R&R Peppers

Advies over de energie voor uw glastuinbouwbedrijf?

Onze marktexperts gaan graag met u in gesprek en zijn er voor al uw vragen op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Bel ons op 08 098 56 50. Of maak een afspraak met een energie-adviseur.

Ronald van Ruyven

Geen toeters of bellen

Van Ruyven werkt nu een aantal jaar met ons HandelsPlatform en is daar zeer over te spreken. Hij noemt het "eenvoudig en degelijk, zonder al teveel toeters en bellen." 

Zelf de pieken en dalen eruit pikken

Van Ruyven vertelt verder: "het is belangrijk dat je alles goed in de gaten houdt. De marges zijn te klein om ver vooruit in te kopen of te verkopen. Soms is het zelfs zo dat het goedkoper is om elektriciteit in te kopen, dan het met de warmtekrachtkoppeling zelf te produceren en terug te verkopen aan het net. Zo probeer ik de pieken en dalen eruit te pikken."

Ik kijk elke dag hoe de prijzen ervoor staan en neem de e-mails door waarmee Vattenfall mij dagelijks informeert. 

 

 

Ronald van Ruyven, Eigenaar
De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie en warmte. We zijn bereikbaar op 088 098 56 50 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). 

Meer voorbeelden uit de praktijk