Voor Royal Van Zanten is duurzaam telen een must

Voor Royal Van Zanten is duurzaam telen een must

Duurzaam produceren is voor veredelaar Royal Van Zanten een absolute noodzaak. Telers en consumenten vragen erom en het is economisch aantrekkelijk.

Bijdragen aan een duurzamere wereld

Duurzaamheid gaat voor Royal Van Zanten verder dan het zelf opwekken van energie en het verduurzamen van het energieportfolio. 'We maken rassen die met minder warmte en minder koeling kunnen groeien. Daar veredelen we op. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten energiezuinig kunnen telen,' vertelt algemeen directeur Sjoukje Heimovaara.

Royal Van Zanten logo

Royal Van Zanten is een innovatief familiebedrijf dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen zij door de genetica continu te verbeteren, synergie te creëren in veredelings-, vermeerderings- en teelttechnologieën en door intensieve samenwerking met partners binnen de keten. In het ruim 150-jarig bestaan hebben zij veel succesvolle en award-winnende rassen geïntroduceerd.

Duurzaamheidsadviezen van Royal Van Zanten

Royal Van Zanten heeft over hun hele keten verschillende acties ondernomen om te verduurzamen. Het bedrijf is daarmee een échte energiekenner. Algemeen directeur Sjoukje Heimovaara en Productiemanager Arjan Krijgsman hebben de volgende adviezen voor collega-ondernemers.

Blijf verduurzamen

Ondanks dat het soms een krachtterm lijkt: duurzaamheid gaat niet voorbij. Er zijn telers en ondernemers die denken dat ze gewoon door kunnen gaan zoals ze het nu doen, maar de consument eist duurzame producten. Daar moet je als ondernemer dus echt in mee.

Denk keten breed

Denk goed na over je rol in de keten en waar je het grootste verschil kan maken op het gebied van duurzaamheid. Voor ons is dat het meegeven van duurzame eigenschappen aan onze planten.

Produceer efficiënt

Zorg dat je het proces en de planning goed onder controle hebt en zo min mogelijk verspilt. Produceren wat je niet nodig hebt, is het minst duurzame wat je kunt doen. Bekijk je energieverbruik per geproduceerd product.

Gebruik experts

Probeer het niet alleen te doen. De energiemarkt is zo complex en aan zoveel veranderingen onderhevig, dat je veel met andere mensen moet praten. Vang signalen van buiten op en ga op zoek naar partners om je aan te spiegelen. Vattenfall is één van onze partners.

Advies over de energie voor uw glastuinbouwbedrijf?

Onze marktexperts gaan graag met u in gesprek en zijn er voor al uw vragen op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Bel ons op 085 888 7848.

Het Markt Expertise Desk team staat altijd voor u klaar

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie, geothermie en warmte. We zijn bereikbaar op 088 098 56 50 (op werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur). 

Meer voorbeelden uit de praktijk

  • Duijvestijn Tomaten verwarmt de kassen met aardwarmte

    Lees verder
  • R&R Peppers verhandelt energie en bespaart op kosten

    Lees verder
  • Verschillende vormen van duurzaamheid bij Reefresh Kwekerijen

    Lees verder