Merin opent grootste zonnedak van Amsterdam

In de Amsterdamse haven heeft onze vastgoedklant Merin het grootste zonnedak van Amsterdam in gebruik genomen. Bijna 17.000 zonnepanelen zijn op twee distributieloodsen gemonteerd. Het totale oppervlak van 45.000 m2 komt overeen met negen voetbalvelden. Verspreid over het hele land heeft Vattenfall inmiddels negen gebouwen van Merin voorzien van zonnepanelen. Jaarlijks wordt zo’n 8 GWh opgewekt, goed voor bijna 30% van het elektraverbruik van Merin. Merin heeft de ambitie om het aandeel hernieuwbare energie de komende jaren flink te vergroten.

Merin verduurzaamt haar vastgoed met 30.500 zonnepanelen

Merin is de uitdaging aangegaan om op 9 locaties in totaal 30.500 zonnepanelen te plaatsen. Dit zorgt voor een eigen energie opwek van 30%. Ze zijn nu in voorbereiding van fase twee, dat nog eens 13 locaties met circa 20.000 panelen omvat. Als alle beoogde locaties voorzien zijn van zonnepanelen, zorgt dit voor een totale eigen energie opwek van 50%.

Uw zakelijke zonnedak binnen handbereik

Bedrijven kiezen steeds vaker voor duurzame energie en in toenemende mate voor zonnepanelen. Misschien overweegt u zelf ook zonnepanelen voor uw bedrijf? Met SDE+ subsidie wordt de investering hiervoor een stuk aantrekkelijker. Met SDE+ subsidie verlaagt u de kosten en is verduurzamen ineens een stuk eenvoudiger.

Download de whitepaper

Jan van Noordenne, Sustainability & Building Innovation Manager bij Merin

Energie besparen gaat niet ten koste van comfort

Merin gelooft dat een leuke werkplek waar je het naar je zin hebt, ervoor zorgt dat je beter werkt. Daarom creëert het bedrijf een goede sfeer in hun panden, een mooie ontvangstruimte en een comfortabel en gezond klimaat in de ruimtes. Met hun duurzaamheids­maatregelen laten ze zien dat energie besparen zeker niet ten koste gaat van het comfort in panden.

Lees het verhaal van Merin

Als alle beoogde locaties voorzien zijn van zonnepanelen, zorgt dit voor een totale eigen energie opwek van 50%

Jan van Noordenne
Sustainability & Building Innovation Manager bij Merin