Filmmore bespaart door kritische energie-inkoop

Filmmore bewerkt onder andere Nederlandse films, waarbij veel elektriciteit wordt verbruikt. Het bedrijf bespaart op de kosten door gebruik te maken van prijsdalingen op de markt.

Direct besparen door kritische energie-inkoop

Enkele jaren geleden vond Filmmore de elektriciteitsrekening te hoog. Samen met ons ging het bedrijf op zoek naar manieren om te besparen op de elektriciteitskosten. De oplossing was om gebruik te maken van ons product HerPrijs. Als de prijs onder een bepaald niveau daalt en lager is dan de huidige contractprijs, nemen wij contact op met Filmmore. Die profiteren dan van de dalende energieprijzen.

Filmmore is marktleider in full-service post production in Nederland en België. Zij verzorgen onder andere de editing, visual effects en colour grading van speelfilms, dramaseries en documentaires. 

Omdat er veel met data wordt gewerkt die continu moet worden opgeslagen en verzonden, verbruikt Filmmore relatief veel elektriciteit.

Slim elektriciteit inkopen

Al bij het eerste contract bespaarde Filmmore ongeveer 20% vergeleken met de elektriciteitskosten in het jaar ervoor. Kritisch kijken naar de inkoop leverde hen dus direct een mooie kostenbesparing op.

Wat ik erg prettig vind, is dat ik een vast contactpersoon heb. Naast tijdige levering en betrouwbaarheid, vind ik de dienstverlening een positief aspect. 

Ben Willems, Managing Director bij Filmmore

Ook in de toekomst grip op elektriciteitskosten

Willems is blij met HerPrijs: "Het is gewoon een heel slim product; een scherpe prijs in combinatie met een proactieve benadering als de energieprijs daalt."

Zo is het voor Filmmore mogelijk om nu en in de toekomst steeds opnieuw te profiteren van dalende energieprijzen en daarmee grip te houden op zo'n belangrijke kostenpost als de elektriciteitskosten.

Meer voorbeelden uit de praktijk

  • EndemolShine koelt de kantoren en studio’s met water uit de Ouderkerkerplas.

    Lees verder
  • CMF Services vertrouwt op stabiele energievoorziening én profiteert van dalende marktprijzen

    Lees verder
  • Innovatie en energie efficiency bij Iron Mountain Data Centers

    Lees verder