Erkende energiebesparende maatregelen

5 manieren om snel op zakelijke energiekosten te besparen

Wist u dat u kunt besparen op uw energiefactuur, zelfs wanneer u uw verbruik niet kunt verlagen? Want ook door slim te kijken naar de grootte van uw aansluiting, het tijdstip waarop u energie inkoopt en de administratieve verwerking van uw energiefacturen, kunt u geld besparen. Bespaarkansen alom dus. Wij zetten er vijf voor u op een rijtje.

Op de volgende vijf manieren kunt u snel besparen op uw zakelijke energiekosten:

1. Timing is alles

De marktprijs van energie verandert elke dag. Als u kiest voor gespreide energie-inkoop kunt u op het juiste moment energie inkopen en zo profiteren van prijsdalingen. En omdat de marktprijs zo’n 40 procent uitmaakt van de totale energiekosten op uw factuur, tikt dat dus behoorlijk aan.

Slim zakelijke energie inkopen

Whitepaper Slim zakelijke energie inkopen

Deze whitepaper geeft u een handzaam overzicht van drie zaken die van belang zijn om uw zakelijke energie slim in te kopen.

Download de whitepaper

2. Matcht uw aansluiting bij uw verbruik?

Wist u dat u betaalt voor de zwaarte van uw gasaansluiting? Wanneer u een grootverbruikaansluiting heeft, maar dit grote vermogen eigenlijk niet nodig hebt, betaalt u onnodig voor de extra capaciteit van uw gasaansluiting. Controleer daarom uw type gasaansluiting en ga na of een kleinere gasaansluiting ook voldoende voor u zou zijn.

Lees ook het artikel 'Bespaartip: controleer het capaciteitstarief van gas'

3. Energiebelasting: betaalt u het juiste belastingtarief?

Heeft u meerdere energieaansluitingen in één pand? Laat uw energieleverancier dan checken of deze al zijn samengevoegd. Door het samenvoegen van meerdere aansluitingen kunt u in aanmerking komen voor gunstigere tarieven voor energiebelasting. U komt dan namelijk uit op een hoger totaalverbruik en daardoor een lagere belasting per kWh of m3 aardgas.

Lees ook het artikel 'Betaalt uw bedrijf het juiste energiebelastingtarief?'

Advies over uw zakelijke energie?

We geven graag antwoord op al uw vragen. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

bel 020 892 00 75

Ik wil graag dat een energieadviseur mij belt

4. Automatiseer uw administratie

Hoe handelt uw bedrijf de administratie rondom uw energiegebruik af? Facturen, mutaties en jaarafrekeningen voor meerdere aansluitingen verwerken kost flink wat tijd. Wanneer u dit automatiseert, dit is bijvoorbeeld mogelijk met digitale facturatie, spaart dit loonuren en dus geld.

5. Inzicht in energieslurpers

Inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf vergroot u met een slimme meter. Die geeft u een heldere kijk op uw verbruik en u kunt gerichte investeringen doen om energie te verminderen.

Hoe koopt u uw zakelijke energie op een slimme manier in?

Bij zakelijke energie-inkoop zijn drie zaken van belang: kennis van de energiemarkt, weten hoe uw energieprijs is opgebouwd en bepalen welk type energieproduct past bij uw verbruik. Deze whitepaper helpt u om uw zakelijke energie slimmer in te kopen.

Download de whitepaper

Besparen door inzicht

Slimme meters vertellen u op elk moment het werkelijke verbruik. Opvallende veranderingen vallen daardoor gelijk op. Zo kunt u beter sturen op energie besparen.

Interessant artikel?