Achter de knoppen

Een steeds lagere energiefactuur

Elk jaar opnieuw 5% minder energie verbruiken. En dus geld besparen. RAI Amsterdam lukt het steeds weer, dankzij een reeks aan verduurzamings- en besparingsmaatregelen. Toch denkt Harry van Fruchten, projectmanager Maintenance, dat het nóg beter kan: 'De komende jaren doen we er nog eens 3% bij op. Ik zeg dat het haalbaar is!'

Uitbreiden zonder hogere energiefactuur

De RAI is recent uitgebreid met 50.000 m2. Toch is het energieverbruik niet gestegen. Het nieuw centrale koelsysteem draait nu op duurzame elektriciteit. En ook de verwarming van de RAI draait inmiddels niet meer op gas, maar op stadsverwarming. Ook zijn duizenden tl-lampen vervangen door led- en t5-verlichting, de energiezuinige variant van de normale tl-buis.

Benieuwd hoeveel energie de RAI precies bespaard heeft? Bekijk dan de video.

Door de overgang van tl naar led en t5 hebben we 1 miljoen kWh bezuinigd.

Harry van Fruchten
Projectmanager Maintenance bij RAI Amsterdam

Ook energiekosten besparen?

Dan is het belangrijk inzicht te hebben in uw verbruik. Door de eerste quick-wins uit te voeren, kunt u al tot 5% besparen op uw energieverbruik. Meer weten? Maak een afspraak met een Nuon-expert.

Maak een afspraak

Slim besparen op uw zakelijke energiekosten

U wilt uw energiekosten natuurlijk het liefst zo laag mogelijk houden. Dat begrijpen wij. In onze whitepaper vindt u vijf slimme maatregelen waarmee u uw zakelijke energiekosten kunt verlagen.

Download de whitepaper