Het drukste spoorknooppunt van Nederland: Utrecht Centraal. Met de gigantische verbouwing bereidt het grootste station van Nederland zich voor op een groei naar 100 miljoen reizigers per jaar. Loop mee met de mensen van Utrecht Centraal en dekijk in de video hoe zij zich klaarstomen voor een duurzame toekomst.

De uitdagingen van NS Stations

Sinds 2011 gebeurt er van alles om Utrecht Centraal ruimer, efficiënter en duurzamer te maken. De OV-terminal is na de verbouwing drie keer zo groot en kan nu 100 miljoen reizigers per jaar verwerken. Maar hoe groei je zonder veel meer energie te verbruiken? NS Stations, beheerder van alle stationsgebouwen in Nederland, laat zien dat het kan.

Het ultieme bewijs

Station Utrecht is daarvan het ultieme bewijs. Dit duurzame station wordt vrijwel volledig zonder gas gekoeld en verwarmd en in de perronkappen zijn zonnecellen verwerkt, die werken als zonnepanelen. Daarnaast monitort NS Stations het energieverbruik in de NS-winkelformules per kwartier. En dat leidt tot slimme besparingsmaatregelen.

Foto van een man die in een kantooromgeving staat

Op zoek naar persoonlijk advies over besparen en verduurzamen?

Bel ons op 020 892 00 75 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). Of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs.

Meer over besparen en verduurzamen?