Paul Baas op zijn grasmaaier op het veld van de Johan Cruijff ArenA

Aflevering 3: De wedstrijd

De dag van de wedstrijd begint vroeg. De parkeerwachten zijn al in actie en ook de eerste cateringmedewerkers gaan aan de slag. Zij zijn slechts enkele van de ruim 1.200 mensen die vandaag in het stadion aan het werk zijn. Stewards, facilitair medewerkers, schoonmakers, cateraars. Stuk voor stuk ontzettend belangrijk voor het slagen van de dag. We kijken mee met het grasteam en volgen de laatste briefing voor de stewards.

Langzaam wordt de spanning opgebouwd

Alles wordt dubbel gecheckt en extra gecontroleerd. Ook het draaiboek wordt nog eens doorgelopen. En natuurlijk wordt het steeds drukker in en rond het stadion. Het publiek stroomt inmiddels toe.

We volgen alles in aanloop naar het hoogtepunt voor bijna alle medewerkers. En nee, dat is niet de wedstrijd zelf, maar de rust. Na het rustsignaal begint het piekmoment voor de catering. Lukt het om 40.000 mensen binnen 15 minuten van een hapje en drankje te voorzien?

Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Als grootste en meest innovatieve stadion van Nederland heeft de Johan Cruijff ArenA een voorbeeldfunctie op het gebied van klimaatbescherming. Maar misschien wel net zo belangrijk: het terugdringen van de CO2-uitstoot levert ook geld op.

"CO₂-reductie is niet alleen een verhaal voor de emotie, het is ook gewoon een zakelijke afweging." 

Henk Markerink, CEO van de Johan Cruijff ArenA
Video: Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Meer uit de ArenA serie