Iedereen kent de Johan Cruijff ArenA. Als voetbalstadion. Als concertlocatie. En natuurlijk als één van de opvallendste gebouwen van Amsterdam. We nemen een kijkje achter de schermen en volgen de ArenA in de aanloop naar en tijdens een voetbalwedstrijd. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen bij het grootste stadion van Nederland?

Innoveren met energie

De Johan Cruijff ArenA is voortdurend aan het innoveren. Ook op het gebied van energie. Zo wekt dit stadion zelf al een paar jaar energie op met zonnepanelen. Maar de ArenA is op veel meer vlakken aan het innoveren op energiegebied. En aan het besparen.

"We wekken zelf energie op met onze zonnepanelen op ons dak" 

Henk van Raan, Chief Innovation Officer bij de Johan Cruijff ArenA
Video: Voortdurend innoveren

Veel energie in de kwaliteit van het veld

De ArenA steekt veel energie in het optimaliseren van de kwaliteit van het veld. En dat doet de ArenA zo slim en duurzaam mogelijk. En verrassend genoeg met behulp van big data.

"Eén van de voorwaarden voor een geslaagde voetbalwedstrijd is een goede grasmat."

Paul Baas, Fieldmanager bij de Johan Cruijff ArenA
Video: Een geslaagde voetbalwedstrijd

Stap voor stap naar CO₂-neutraal

Als grootste en meest innovatieve stadion van Nederland heeft de Johan Cruijff ArenA een voorbeeldfunctie op het gebied van klimaatbescherming. Maar misschien wel net zo belangrijk: het terugdringen van de CO2-uitstoot levert ook geld op.

"CO₂-reductie is niet alleen een verhaal voor de emotie, het is ook gewoon een zakelijke afweging." 

Henk Markerink, CEO van de Johan Cruijff ArenA
Video: Stap voor stap naar CO₂-neutraal