1. Thuis
  2. Energie
  3. Goedkope energie

Goedkope energie zoeken en afsluiten

Goedkope energie is allereerst energie die je niet gebruikt. Maar ook stroom die je zelf opwekt met je zonnepanelen. Of stroom en gas waar je een goedkoop tarief voor betaalt. Kortom, goedkope energie kun je op verschillende manieren realiseren. We helpen je bij het maken van je keuze.

Goedkoper uit zijn? Energie vergelijken is niet eenvoudig

Een goed aanbod voor energie kan echt schelen op je energierekening. Voor je een nieuw contract afsluit, vergelijk je daarom misschien verschillende goedkope energie maatschappijen. En dat is niet altijd eenvoudig. De energiemarkt is continu in beweging. Daardoor is een aanbod voor goedkope energie vrijwel altijd tijdelijk. Zelfs als je een vergelijkingssite gebruikt. De energie via een prijsvergelijker lijkt misschien goedkoper. Maar het aantal aanbiedingen in deze online 'winkels' kan beperkt zijn. En hoe vergelijk je bijvoorbeeld goedkope energie met een aanbod voor stroom met een cadeau-actie? We helpen je bij het maken van je keuze.

Stel zelf je energie samen

Kies voor stroom en/ of gas, met een variabele óf vaste prijs. Nieuwe klanten krijgen groene stroom met ons product Groen uit Nederland, opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen in Nederland, zoals wind en zon. Bekijk hier het stroometiket om te zien welke bronnen gebruikt worden voor onze stroom.

Wanneer is een energie contract goedkoop?

Als je een goedkoop energie contract zoekt, kijk je waarschijnlijk eerst naar de prijs. Het is ook goed om naar zaken daaromheen te kijken. Zoals de looptijd, de hoogte van een eventuele overstapboete en andere voorwaarden. Check ook of voor jou een combinatie van een daltarief met normaaltarief slimmer is dan een enkeltarief. Soms kan je voordeliger uit zijn.

Doe je voordeel met onze extra servicebeloftes

Een belangrijke vraag is of prijs wel echt het belangrijkste is voor je. Misschien is betrouwbaarheid en goede service voor jou net zo belangrijk. We hebben 7 servicebeloftes voor je. Daar kun je zeker je voordeel mee doen. Zoals ons gratis bespaaradvies op maat. Maar ook direct bericht bij afwijkend gebruik. Zo helpen we je om grip te krijgen en te houden op je energiekosten.

 

Gratis bespaaradvies op maat

Energie besparen is altijd een goed idee. We helpen je er graag bij. Voor elke portemonnee hebben we persoonlijke bespaaradviezen. Bekijk onze tips, maak je eigen bespaarplan of vraag een gratis Energiescan aan. De keuze is aan jou.

Zo helpen we je

Worden stroom en gas goedkoper of duurder in 2024?

Wat gaan de energieprijzen doen, wordt het goedkoper? Die vraag horen we vaak. Maar of gas en stroom goedkoper of duurder worden de komende tijd, is niet met zekerheid te zeggen. We adviseren je om onze berichtgeving hierover goed te volgen. Onze actuele tarieven kan je hier vinden.

De algemene verwachting dat belasting op gas de komende jaren zal stijgen. Omdat Nederland in 2050 van het gas af moet zijn. En wat er ook gebeurt, energie besparen blijft nodig. Daarom is een van onze 7 servicebeloftes voor onze klanten gratis bespaaradvies op maat.

Energie met een cadeau noemen we Energiecadeau

We hebben verschillende energie aanbiedingen voor je. Soms bieden we je energie met een aantrekkelijke, eenmalige korting op je jaarrekening. Zo hebben we momenteel de Powerdeal.

In andere gevallen krijg je een mooi cadeau bij je energie. Het Energiecadeau of Energiecadeau XL noemen we dat. Je kunt dan kiezen uit waardebonnen of mooie cadeaus, zoals een airfryer of slimme thermostaat. Op dit moment hebben we een energie-aanbod met een Nintendo Switch cadeau. 

Veelgestelde vragen over goedkope energie

Wat is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?

De beste manier om daar achter te komen is via het Modelcontract Energie. Dat is een contract voor energie die bij alle energieleveranciers gelijk is. Wat betreft product en voorwaarden. Het Modelcontract is in het leven geroepen door de Autoriteit Consument en Markt, de ACM. Zodat je als consument goed kunt vergelijken. Bereken nu je energie via ons Modelcontract.

Waar vind ik de goedkoopste energieleverancier?

De beste manier om daar achter te komen is via het Modelcontract Energie. Vraag bij meerdere leveranciers een offerte voor een Modelcontract Energie. Via prijsvergelijkers kan ook. Bedenk alleen wel dat je daar altijd een selectie van aanbiedingen te zien krijgt.

Wat doen de energieprijzen in 2024?

Uiteraard houden we de ontwikkelingen van de energieprijzen goed in de gaten. Meer daarover kun je lezen op onze nieuwspagina. Wil je weten wat onze actuele tarieven zijn? Klik dan hier.

Wat gaat de gasprijs doen in 2024?

Wat de gasprijs gaat doen, stijgt of toch weer daalt, is nog niet duidelijk. Uiteraard houden we de ontwikkelingen van de energieprijzen goed in de gaten. Meer daarover kun je lezen op energietarieven update pagina. Wel staat vast dat we in 2050 van het gas af willen zijn in Nederland.

Is het verstandig om energie voor 3 jaar vast te zetten?

Dat hangt heel erg van de marktsituatie en je eigen keuze af. Misschien twijfel je of je je energieprijs wilt vastzetten voor een bepaalde tijd. Of dat je misschien beter op een contract met variabele tarieven kunt overgaan. Bekijk hier wat we voor jou beschikbaar hebben. De keuze is aan jou.

We bieden ook een contract aan met dynamische tarieven.

Bekijk ook deze onderwerpen