1. Home
  2. Energie
  3. Goedkope energie

Goedkope energie zoeken en afsluiten

Goedkope energie is allereerst energie die je niet gebruikt. Maar ook stroom die je zelf opwekt met je zonnepanelen. Of stroom en gas waar je een goedkoop tarief voor betaalt. Kortom, goedkope energie kun je op verschillende manieren realiseren. We helpen je bij het maken van je keuze.

Goedkoper uit zijn? Energie vergelijken is niet eenvoudig

Een goed aanbod voor energie kan flink schelen op je energierekening. Voor je een nieuw contract afsluit, vergelijk je misschien verschillende goedkope energie maatschappijen. En dat is niet altijd eenvoudig. De energiemarkt is continu in beweging. Daardoor is een aanbod voor goedkope energie vrijwel altijd tijdelijk. Zelfs als je een vergelijkingssite gebruikt. De energie via een prijsvergelijker lijkt misschien goedkoper. Maar het aantal aanbiedingen in deze online 'winkels' kan beperkt zijn. En hoe vergelijk je bijvoorbeeld goedkope energie met een aanbod voor stroom met een cadeau-actie? We helpen je bij het maken van je keuze.

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Voor gas kun je ook een groene stap maken, zoals MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

Wanneer is een energie contract goedkoop?

Als je een goedkoop energie contract zoekt, kijk je waarschijnlijk eerst naar de prijs. Het is ook goed om naar zaken daaromheen te kijken. Zoals de looptijd, de hoogte van een eventuele overstapboete en andere voorwaarden. Check ook of voor jou een combinatie van een daltarief met normaaltarief slimmer is dan een enkeltarief. Met zo'n combinatietarief kun je geld besparen door pas na 23.00 uur je wasmachine en afwasmachine aan te zetten.

Doe je voordeel met onze extra servicebeloftes

Een belangrijke vraag is of prijs wel echt het belangrijkste is voor je. Misschien is betrouwbaarheid en goede service voor jou net zo belangrijk. We hebben 7 servicebeloftes voor je. Daar kun je zeker je voordeel mee doen. Zoals ons gratis bespaaradvies op maat. Maar ook direct bericht bij afwijkend gebruik. Zo helpen we je om grip te krijgen en te houden op je energiekosten.

 

Gratis bespaaradvies op maat

Onze bespaaradviezen gaan verder dan algemene bespaartips. Zo ontvang je adviezen die passen bij jouw persoonlijke woonsituatie via de Duurzaam Wonen Check. En met de Energiescan kijkt een medewerker zelfs live mee in je huis.

Zo helpen we besparen

Worden stroom en gas goedkoper of duurder in 2022?

Wat gaan de energieprijzen doen, wordt het goedkoper? Die vraag horen we vaak. Maar of gas en stroom goedkoper of duurder worden de komende tijd, is niet met zekerheid te zeggen. We adviseren je om onze berichtgeving hierover goed te volgen.

Er zijn verschillende redenen waarom de gasprijs flink is gestegen in het najaar van 2021. Verder is de algemene verwachting dat belasting op gas de komende jaren in ieder geval stijgt. Omdat Nederland in 2050 van het gas af moet zijn. Zo gaan we stap voor stap op weg naar fossielvrij leven. En wat er ook gebeurt, er is een steeds grotere behoefte aan energie besparen. Daarom is een van onze 7 servicebeloftes voor onze klanten gratis bespaaradvies op maat.

Wat we nu weten over het prijsplafond in 2023

In 2023 komt er een prijsplafond voor energie. Dat betekent dat je tot een bepaald verbruik een maximumtarief betaalt. We vertellen je graag wat dit betekent voor jou.

Alles over het prijsplafond

Energie met een cadeau noemen we Energiecadeau

We hebben regelmatig goedkope energie aanbiedingen voor je. Soms bieden we je energie met een aantrekkelijke, eenmalige korting op je jaarrekening. In andere gevallen krijg je een mooi cadeau bij je energie. Het Energiecadeau of Energiecadeau XL noemen we dat. Je kunt dan kiezen uit waardebonnen of mooie cadeaus, zoals een airfryer of slimme thermostaat. Zo kan een mooi cadeau je ook weer helpen energie te besparen.

Philips Airfryer Dailly Collection Energiecadeau  Honeywell Lyric T6 Wifi Thermostaat Energiecadeau

Veelgestelde vragen over goedkope energie

Wat is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?

De beste manier om daar achter te komen is via het Modelcontract Energie. Dat is een contract voor energie die bij alle energieleveranciers gelijk is. Wat betreft product en voorwaarden. Het Modelcontract is in het leven geroepen door de Autoriteit Consument en Markt, de ACM. Zodat je als consument goed kunt vergelijken. Bereken nu je energie via ons Modelcontract. Of lees meer over hoge energieprijzen sinds najaar 2021.

Waar vind ik de goedkoopste energieleverancier?

De beste manier om daar achter te komen is via het Modelcontract Energie. Vraag bij meerdere leveranciers een offerte voor een Modelcontract Energie. Via prijsvergelijkers kan ook. Bedenk alleen wel dat je daar altijd een selectie van aanbiedingen te zien krijgt.

Wat doen de energieprijzen in 2022?

In het najaar zijn de energieprijzen flink gestegen. Of en wanneer de energieprijzen in 2022 veranderen, is nog niet duidelijk. Uiteraard houden we de ontwikkelingen van de energieprijzen goed in de gaten. Meer daarover kun je lezen op onze pagina over hoge energieprijzen. Je leest er ook ons advies over het al dan niet vastzetten van je energieprijzen.

Wat gaat de gasprijs doen in 2022?

Of de hoge gasprijs aanhoudt, nog verder stijgt of toch weer daalt, is nog niet duidelijk. Uiteraard houden we de ontwikkelingen van de energieprijzen goed in de gaten. Meer daarover kun je lezen op energietarieven update pagina. Wel staat vast dat we in 2050 van het gas af willen zijn in Nederland.

Is het verstandig om energie voor 3 jaar vast te zetten?

Dat hangt heel erg van de marktsituatie af. Twijfel je of je je energieprijs wilt vastzetten voor 1 of voor 3 jaar? Of dat je misschien beter (tijdelijk) op een contract met variabele tarieven kunt overgaan? Lees ons meest recente advies voor jou op onze pagina over de hoge energieprijzen.

Bekijk ook deze onderwerpen