1. Thuis
  2. Elektrisch rijden
  3. Het nieuwe thuisladen

Het nieuwe thuisladen. Laad voordelig je auto op met een stroomcontract dat bij je past.

Als thuislader verbruik je flink wat stroom voor het opladen van je elektrische auto. Waar een gemiddeld huishouden 2.700 kWh per jaar gebruikt, kan een elektrische auto al snel 2.000 tot 4.000 kWh extra verbruiken. Dit betekent dat je energierekening flink kan stijgen als je niet het juiste energiecontract hebt.

Je kan besparen door te kiezen voor een energiecontract dat past bij jouw laadgedrag. Met een 'Time of Use' contract betaal je niet altijd hetzelfde tarief, maar maak je gebruik van verschillende prijzen op verschillende momenten van de dag, week of seizoen. Bespaar door je energieverbruik te verplaatsen naar momenten waarop de stroom goedkoper is.

Onze energiecontracten voor thuisladers

Hieronder een overzicht van de energiecontracten die interessant kunnen zijn voor thuisladers:

  • TijdPrijs Nacht

    Voordelig laden in de nacht

    TijdPrijs Nacht is het meest eenvoudige Time of Use contract en perfect geschikt voor thuisladers die ’s nachts hun auto kunnen opladen. Elke nacht tussen 00:00 en 06:00 uur betaal je een lager tarief voor elektriciteit dan overdag.

    Meer over TijdPrijs Nacht
  • TijdPrijs Trend

    Nieuw

    Energiecontract met afgesproken daluren

    TijdPrijs Trend is een Time of Use energiecontract met meerdere goedkope momenten per dag. Het hele jaar door betaal je iedere dag tussen 12:00 en 16:00 een lagere prijs voor stroom. Van oktober t/m maart geldt ook ’s nachts tussen 01:00 en 06:00 een daltarief.

    Meer over TijdPrijs Trend
  • FlexPrijs

    Ons dynamische energiecontract

    FlexPrijs is een dynamisch energiecontract. Dit betekent dat de stroomprijs elk uur verandert. Hoeveel je betaalt hangt af van de stroomprijs op de energiemarkt. Wanneer er veel wind waait of de zon schijnt, wordt stroom heel goedkoop. Dit zijn perfecte momenten om je auto te laden.

    Meer over FlexPrijs

Welk stroomcontract past bij mij?

De keuze voor het juiste energiecontract hangt af van je laadgewoonten en flexibiliteit. Hoe vaak rijd je? Wanneer ben je thuis? Kan je flexibel laden of heb je een vaste routine? Heb je zonnepanelen? Al deze factoren bepalen welk contract voor jou het meest interessant is.

Ontdek welk energiecontract bij je past

Slim laden

Slim laden is een gratis service voor Vattenfall klanten. Het werkt als een slimme assistent die voor jou bepaalt wanneer je het beste kan laden. Je hoeft niet meer zelf na te denken over de goedkoopste momenten. Sluit je auto aan op de laadpaal en vertel de app wanneer je de auto weer nodig hebt. Het systeem kiest dan automatisch de goedkoopste uren om te laden. Slim laden is nog niet beschikbaar voor alle auto’s. Bekijk hier de lijst met auto’s die geschikt zijn voor Slim laden.

Meer over Slim laden

Kies voor een Autel laadpaal

Heb je nog geen laadpaal of heb je een nieuwe nodig? Een eigen laadpaal maakt slim en goedkoop laden nog makkelijker. Met een laadpaal thuis heb je altijd een vrije laadplek en kan je maximaal profiteren van de voordelige tarieven van onze Time of Use contracten.

Bekijk onze Autel laadpalen

Veelgestelde vragen

Waarom is een Time of Use contract interessant voor elektrisch rijders?

Elektrische auto's gebruiken veel stroom. Als je je auto kan opladen tegen een goedkoper tarief, bijvoorbeeld in de afgesproken daluren, dan kan je besparen op je energierekening.

Wat is het verschil tussen TijdPrijs Trend en TijdPrijs Nacht?

TijdPrijs Nacht is een contract dat wij speciaal hebben ontworpen voor wie 's nachts zijn auto oplaadt. Zo heb je precies 6 uur de tijd om je auto op te laden op de goedkoopste uren van de nacht: tussen 0:00 en 6:00 uur. De tarieven van TijdPrijs Trend zijn gebaseerd op de markttrend: voordelige daltarieven op de momenten waarop marktprijzen doorgaans laag zijn en de rest van de tijd een normaal tarief. Je hebt daarbij meerdere blokken met daluren verdeeld over twee periodes per jaar.

Wat is het verschil tussen TijdPrijs en een vaste prijs contract?

Het belangrijkste verschil is dat je bij een vaste prijs contract één vast verbruiksafhankelijk leveringstarief hebt dat 24 uur per dag, gedurende een afgesproken periode geldt. Bij TijdPrijs gelden meerdere afgesproken verbruiksafhankelijke leveringstarieven gedurende een afgesproken periode, waardoor je kunt besparen door tijdens de goedkopere daluren stroom te verbruiken in plaats van op andere momenten.

Wat is het verschil tussen TijdPrijs en een dynamisch contract, zoals FlexPrijs?

Het belangrijkste verschil tussen TijdPrijs en een dynamisch contract, zoals FlexPrijs, is dat we bij TijdPrijs vaste stroomtarieven met elkaar afspreken. Bij een dynamisch contract volgen je tarieven de marktprijs van stroom en is de prijs ieder uur anders. De overeenkomst is dat je verschillende tarieven hebt en op bepaalde tijdstippen andere prijzen voor stroom betaalt dan wanneer je één vast tarief hebt, zoals bij de meeste andere energiecontracten.