1. ZZP
  2. Advies
  3. Beautysalon

Zo bespaar je als schoonheidsspecialist op je energierekening

Als schoonheidsspecialist met een eigen beautysalon verbruik je best wat energie. Wil je daar duurzamer mee omgaan, om te besparen op de energiekosten? Of omdat je het belangrijk vindt meer verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu? We helpen je graag met tips die je meteen kan toepassen.

Tips om energie te besparen op je beautysalon

De sfeer van je beautysalon draagt bij aan de ontspannende behandelingen voor je klanten. Daar hoort mooie verlichting, verwarming en goede koffie bij. Met een paar simpele aanpassingen bespaar je op energiekosten terwijl je de sfeer behoudt. Kijk maar.

Energie besparen op apparatuur

Heb je in je salon een led-televisie, professionele koffiemachine en een eigen boiler die snel warm water geeft? Door de led-televisie ‘s avonds uit te zetten, bespaar je energie. Vervang je de koffiemachine door een apparaat met cups of pads? Je bespaart dan ook op je energieverbruik. Op de close-in boiler kun je een tijdklok of thermostop zetten. Zo houdt hij water alleen warm wanneer dat nodig is.

Je kan ook besparen op bijvoorbeeld luchtreinigers en handdoekverwarmers. En het loont om de wasmachine, droger en afwasmachine op een eco-programma te draaien. Dat is voordeliger dan een gewoon programma.

Energie besparen op licht

Ledlampen zijn zuinig. Gebruik ze zoveel mogelijk, ook in je loeplamp. Met een bewegingssensor in de ruimtes van je beautysalon kom je ook ver. Zo’n sensor zorgt ervoor dat lampen alleen branden als iemand in de ruimte is. 

Energie besparen op verwarming

Voor je klanten en voor jou als schoonheidsspecialist is een prettige temperatuur in je salon belangrijk. Dat kan prima samengaan met energie besparen. Doe bijvoorbeeld alle deuren dicht, eventueel met een dranger die je deuren automatisch sluit. Het helpt ook om de thermostaat iets lager te zetten dan je gewend bent. Of de verwarming een uur voordat je weggaat alvast lager of uit te zetten. Een slimme thermostaat kan je hierbij helpen. Daarmee gebruik je alleen warmte als dat nodig is.

Meer advies over energie

Op zoek naar meer energietips? We geven je graag het soort advies waar jij het meeste aan hebt. Zo neem je de regie over energie.

Vraag advies aan

We denken graag met je mee

De experts van onze Ondernemersdesk helpen je graag. Ze beantwoorden al je energievragen. 

Deel deze pagina