1. MKB
  2. MeerMetEnergie
  3. Jachtwerf van Dusseldorp - Elektrische laadpalen

Met laadpalen vergroot Jachtwerf van Dusseldorp zijn gastvrijheid

Investeren in elektrische laadpalen is volgens Rianne van Dusseldorp van Jachtwerf van Dusseldorp zeer de moeite waard. Na een ontspannen dagje op het water kunnen klanten met een elektrische auto weer met een opgeladen voertuig bij de werf wegrijden. Ook pioniert het bedrijf met een elektrische laadpaal voor boten. Mooie duurzame maatregelen in een waterrijk natuurgebied.

Investeren in elektrische laadpalen is een noodzaak

Jachtwerf van Dusseldorp ligt op een prachtig plekje aan de Loosdrechtse Plassen. Enthousiast vertelt Rianne over het verduurzamen van de werf: "We zagen steeds meer klanten met elektrische voertuigen arriveren. Als ze hier een hele dag op het water zijn, wil je dat ze ’s avonds ook weer makkelijk kunnen wegrijden." Reden voor Rianne en haar man om te investeren in elektrische laadpalen. Op plekken waar mensen een hele dag zijn, wordt het noodzaak, meent ze."

Een toekomst van elektrische boten

De werf heeft ook een elektrische laadpaal voor boten. Niet omdat er al vraag naar is, zegt Rianne. "Er is pas één elektrische boot op de 230 boten in de haven." Wel omdat klanten het waarderen. "Ik weet dat klanten het leuk, interessant en goed vinden dat we dit doen." De jachtwerf bereidt zich voor op een toekomst waarbij alle sloepen elektrisch zijn. Het is nu nog relatief duur om een sloep om te bouwen tot elektrische sloep, maar ze zien wel dat deze beweging eraan komt. Elektrische boten zijn ook een logische stap, vindt Rianne. "Ze zorgen voor minder geluidsoverlast en zijn beter voor de natuur, waar je als botenliefhebber graag doorheen vaart."

Als klanten hier een hele dag zijn, wil je dat ze weer makkelijk kunnen wegrijden.

Zonnepanelen en accu

Rianne vindt duurzaamheid al lange tijd belangrijk. Op het dak van de werfloods liggen daarom ook 35 zonnepanelen. De energie die ze daarmee opwekken, wordt opgeslagen in een accu. "Die energie benutten we op piekmomenten; op mooie warme dagen wanneer veel energie nodig is voor alle elektrische apparaten in de haven." Ook de pizzaovens op de werf verbruiken dan de nodige energie. Want naast hun werkzaamheden voor de verhuur en het onderhoud van boten, bakken Rianne en haar man op warme dagen pizza's. Ze bezorgen die bij de boten op het water, zodat mensen zo'n mooie vaardag ten volle kunnen benutten.

Financieel voordeel

Waarom de jachtwerf al deze duurzame maatregelen neemt? Daar hoeft Rianne niet lang over na te denken. "Ik zie wat het financieel oplevert op onze energierekening. En ik ben er trots op dat we vooroplopen met elektrische boten." Zij en haar man gaan dit jaar zelf twee sloepen laten ombouwen. "Het is echt gaaf wat we hier aan het doen zijn."

De winst van elektrische laadpalen:

  • meer bezoek
  • groener imago
  • tevreden klanten en medewerkers
  • fiscaal voordeel

Waarom Vattenfall?

  • Vanaf twee laadpalen ontvang je als mkb-ondernemer 100 euro korting per paal.
  • In tegenstelling tot veel andere leveranciers heb je bij ons geen wachttijden voor de hardware.
  • We komen de laadpunten aansluiten op je aangelegde bekabeling. Je vertrouwde huisinstallateur kan daarvoor de voorbereidingen doen.

Zakelijke laadpalen

Extra service voor medewerkers en bezoekers. Binnen 5 tot 6 jaar terugverdiend.

Lees over laadpalen

Lees meer verhalen van ondernemers