1. MKB
  2. MeerMetEnergie
  3. BUUV. - Verwarmde kussens

Sit & Heat-kussens maken het terras van BUUV. comfortabel én energiezuiniger dan gasheaters

Gasten van buurtrestaurant BUUV. in Nijmegen vinden het heerlijk om op het terras aan het mooie Goffertpark te zitten. Kou weerhoudt hen niet. Dankzij comfortabele Sit & Heat-kussens kunnen ze lang buiten genieten van vele lekkere drankjes en hapjes. Niet alleen zorgen de kussens voor comfortabele warmte, ook maken ze traditionele terrasverwarmers overbodig.

Een energiezuinige verbouwing

“Een aantal jaren geleden kwamen we de Sit & Heat-kussens tegen”, vertelt Alwin Barten, die in maart 2020 samen met zijn vrouw Ellen aan het avontuur begon om buurtrestaurant BUUV. te starten. Aan die start ging een grondige verbouwing van het prachtige hoekpand vooraf. Alwin en Ellen vonden bij de verbouwing energiebesparing heel belangrijk. Dat betekende in het hele pand dubbel glas, goede isolatie en zoveel mogelijk energiezuinige apparaten. De warmtekussens voor buiten maakten het plaatje compleet.

Besparing energiekosten

Met de warmtekussens konden Alwin en Ellen ook hun terras aangenamer maken. De kussens zijn energiezuinig, omdat ze je zitplek verwarmen in plaats van de buitenlucht. Als je gaat zitten, gaat de verwarming automatisch aan en deze schakelt automatisch weer uit als je opstaat. Daardoor gaat er geen warmte verloren, zoals vaak wel het geval is bij terrasheaters die de hele avond aanstaan. Zo zijn terrasheaters niet meer nodig en besparen de enthousiaste restauranteigenaren op de verwarmingskosten van hun terras.

 

Onze gasten vinden het heerlijk om buiten te zitten. Door de warmtekussens blijft het ook comfortabel als het wat kouder is. Terrasverwarmers zijn niet meer nodig en dat bespaart energie.

 

Veel waardering van gasten

Met alle oplossingen oogst BUUV. ook veel waardering van gasten. Alwin: "Het restaurant ligt in een mooie wijk, waar veel bewoners investeren in duurzaamheid. Zij waarderen de biologische producten op het menu; de no-waste-plank op zondag waardoor geen voedsel verspild wordt; én de comfortabele warmtekussens. Gasten zien en waarderen dat."

Ondernemer van Buuv. praat met gasten op het terras en ontvangt waardering voor Sit & Heat kussens

Extra inkomsten

Alle stoelen op het gezellige terras zijn voorzien van de fijne Sit & Heat-kussens. Enthousiast vertelt Alwin over alle positieve reacties op de kussens. “Ik hoor gasten vaak zeggen: kunnen we dat niet bij ons thuis doen, lekker voor in de tuin.” Dat kan, want de kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en kunnen op maat worden gemaakt. Zo inspireert het all-day café gasten om thuis ook te verduurzamen. Een fijne bijkomstigheid voor BUUV.: gasten blijven dankzij de aangename kussens langer zitten en bestellen dan een extra biertje of gerecht, wat zorgt voor extra inkomsten.

Echt een zaak voor de buurt

BUUV. is echt een zaak voor de buurt, benadrukt Ellen. “Een plek waar je ’s ochtends je koffietje haalt en het park inloopt, tussen de middag aanschuift voor een goede lunch en later op de dag terechtkunt voor een fijne borrel en eten met vrienden.” Het is een zaak die perfect past op die plek. Een zaak gelegen aan een prachtig park, waarbij de eigenaren in alles rekening houden met de natuur en laten zien dat energiebesparing en comfort perfect samengaan. Iets wat de eigenaren belangrijk vinden en zeker ook de vele gasten die regelmatig komen buurten.

Zo werkt Sit & Heat

De kussens van Sit & Heat zijn energiezuinig doordat er minder warmte verloren gaat dan bij gasheaters. Ze verwarmen namelijk direct de plek en niet de buitenlucht. En de verwarming gaat automatisch aan als je gaat zitten en weer uit als je opstaat. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Dat maakt ze geschikt voor ieder type stoel of bank.

10% korting op verwarmde kussens

Van terras tot kantoor en sporttribune: je zit comfortabel op de warmtekussens van Sit & Heat. Vattenfall-klanten ontvangen 10% korting op hun bestelling.

Ga voor comfortabel en energiezuinig

Lees meer verhalen van ondernemers