1. MKB
  2. MeerMetEnergie
  3. de Animatie Compagnie - Ledverlichting

Ledverlichting zorgt bij de Animatie Compagnie voor meer sfeer

Milieubewuster en energiezuiniger zijn. Dat was een belangrijke reden voor de Animatie Compagnie om de verlichting in hun nieuwe pand te verduurzamen. Maar voor een bedrijf dat zorgt voor gezelligheid en entertainment op vakantieparken is sfeer nóg belangrijker. Met ledverlichting slaan ze twee vliegen in een klap.

Onnodig verbruik voorkomen

Al meer dan twintig jaar ontwikkelt de Animatie Compagnie vanuit Vlissingen animatieprogramma’s. Ook plaatst het bedrijf animatieteams op vakantieparken in binnen- en buitenland. Het idee voor energiebesparende ledverlichting kwam van eigenaar Bram Minnes. Hij stoorde zich bij zijn oude kantoor aan het onnodig aanstaan van lampen in ruimtes die niet gebruikt werden. Bij de verhuizing moest daar verandering in komen. En zo gezegd, zo gedaan.

Bewegingssensoren zorgen dat lampen automatisch aan- of uitgaan

Begin 2020 nam de Animatie Compagnie een autogarage flink onder handen. Nu is het de kantoor-, opslag- en trainingsruimte van het animatiebedrijf. Groot voordeel van zo’n grondige verbouwing: je kunt het pand naar eigen wens inrichten. Op veel plekken is gebruikgemaakt van energiebesparende ledverlichting. Slimme bewegingssensoren zorgen dat lampen automatisch aan- of uitgaan. Er is veel met mooie spots gewerkt. Resultaat: in het hele gebouw verlichting die er mooi uitziet en overal op de werkvloer een aangename sfeer.

Verlaging energiekosten

Door lange branduren en laag energieverbruik kunnen ledlampen een besparing opleveren. Ook de onderhoudskosten zijn laag. En nog een groot voordeel: met bewegingssensoren zorg je dat het licht alleen aanstaat als het écht nodig is.

Man checkt in magazijn papieren - Verlaging energiekosten

Functioneel en sfeerverhogend

Minstens zo belangrijk als het kostenaspect vond Bram de functionele en sfeerverhogende voordelen. Al direct als je binnenkomt valt je oog op de spots die de bureaus van medewerkers mooi uitlichten. De aangename kantooromgeving komt de productiviteit ten goede en zorgt ervoor dat het personeel zich prettig voelt op het werk. Datzelfde geldt voor de trainingszaal, waar studenten worden opgeleid om in de vakanties het animatiewerk te verzorgen. 

Met sfeerverlichting, theaterspots en een muziekje creëren we een sfeer die veel met de jongeren doet

Energiebesparing loont op veel vlakken

Ledverlichting is een van de maatregelen waarmee Bram zijn pand energiezuiniger heeft gemaakt. Trots laat hij het hele pand zien en wijst hij ook op andere energiebesparende oplossingen. De slaapvertrekken waar jongeren tijdens trainingsweekenden overnachten hebben dubbel glas. Voor de twaalf douches zijn cv-gestuurde, energiezuinige boilers aangeschaft. En op het parkeerterrein staan laadpalen voor elektrische auto’s. Niet alleen Bram is blij met het resultaat van de verbouwing, ook het personeel reageert enthousiast. "Mensen voelen zich thuis bij ons op het werk, voelen zich er prettig." Duurzaamheid loont dus op veel vlakken, concludeert de bevlogen ondernemer.

Lagere energiekosten, meer comfort en sfeer

De juiste verlichting in je zaak doet wonderen. Voor de sfeer, veiligheid, het comfort én voor je energierekening. Laat je inspireren en adviseren door onze partner LuxImprove.

Lees over ledverlichting

Lees meer verhalen van ondernemers