Herqua Sports waardeerde het energieadvies voor kosteneffectieve besparingen.

Ondernemer Frits van der Veen van Herqua Sports in Hoogeveen wil energie besparen en verduurzamen, vooral omdat zijn winkel 7 dagen per week geopend is en zijn producten goed verlicht moeten worden. Met een persoonlijk energieadvies van Benny kan eigenaar Frits gericht actie ondernemen om duurzame stappen te zetten.

Jouw Zaak. Jouw Toekomst

Als ondernemer wil je vooruit. Je bent altijd bezig met morgen. Bij Vattenfall helpen we jou als ondernemer stappen te maken. Klein én groot. Zoals met een persoonlijk energieadvies. Is jouw zaak al klaar voor de toekomst?

Een doordacht lichtplan

Hoewel Herqua Sports al een eerste stap heeft gezet met deels ledverlichting in de sportwinkel, wijst adviseur Benny op de mogelijkheid voor verdere optimalisatie. Vooral op de 1ste en 2de verdieping, evenals in andere ruimtes, valt zijn oog op de aanwezige tl-buizen. Zijn suggestie: laat een professioneel lichtplan opstellen. Hierbij draait het niet alleen om energiebesparing, benadrukt hij. "De lichtexperts kijken tevens naar hoe het licht kan bijdragen aan de specifieke functie van elke ruimte." Denk aan goed verlichte opslagruimtes voor een efficiënte zoekervaring en aan sfeervolle verlichting in het horecagedeelte.

Bewegingssensoren

Benny adviseert ook om de armaturen te vervangen en te overwegen bewegingssensoren te installeren in bepaalde ruimtes. Deze sensoren zorgen ervoor dat de lampen alleen branden wanneer er iemand in de ruimte is, wat bijdraagt aan extra energiebesparing.

Glasisolatie

Benny merkt tijdens de rondleiding op dat de voorpui van Herqua Sports is voorzien van enkel glas. Hij ziet hier meteen een kans voor aanzienlijke besparingen. Het vervangen van deze ramen door dubbel glas of HR++-isolatieglas biedt Frits namelijk de mogelijkheid om energie te besparen*. Deze geavanceerde glassoorten hebben een superieure isolerende werking vergeleken met enkel glas. Ze dragen bij aan meer warmte en comfort, wat resulteert in minder energieverbruik voor verwarming.

Ondernemer Frits wil graag van het gas af en overweegt zijn gasheater te vervangen. Energieadviseur Benny onderschrijft dit en ondersteunt het advies voor een split-airco. Een split-airco biedt niet alleen efficiëntere energieprestaties, wat resulteert in potentiële kostenbesparingen, maar ook de mogelijkheid om zowel te koelen als te verwarmen. De overstap naar de split-airco zou Frits niet alleen helpen zijn duurzame ambities te verwezenlijken, maar ook bijdragen aan kostenbesparingen en het handhaven van een comfortabele leefomgeving

Plan een persoonlijk energieadvies in

Wil jij ook weten of jouw zaak klaar is voor de toekomst? Onze energieadviseurs helpen je graag. We bellen je om een afspraak te maken met onze energieadviseur. Ga samen met ons op weg naar fossielvrij leven. 

Maak een afspraak

Handige tips om energie te besparen

Ontvang gratis onze MKB energiegids. Boordevol handige bespaartips, praktische adviezen. Plus exclusieve deals om jou op weg te helpen.

Lees meer verhalen van ondernemers