Voordelen van camerabeveiliging in jouw winkel of bedrijf

Een overval of inbraak in jouw bedrijf of winkel, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar wist je dat 40 procent van de ondernemers een keer te maken krijgt met een inbraak? Verstandig dus om te kijken hoe je jouw onderneming goed beveiligt. Met een beveiligingscamera en alarmsysteem haal je al een stuk rustiger adem. Het risico dat er dan wordt ingebroken daalt meteen met 92 procent.

Drie soorten beveiliging

Als je jouw bedrijfspand echt goed wilt beveiligen, dan zijn daarbij drie soorten beveiliging belangrijk:

  1. Bouwkundige beveiliging: goed hang- en sluitwerk
  2. Organisatorische beveiliging: waaronder het opruimen van post en het sluiten van alle ramen en deuren als je er niet bent
  3. Beveiligingssysteem: een alarm en/of camerasysteem

Alle drie de soorten beveiliging dragen bij aan het dalen van het inbraakrisico, maar elektronische beveiliging maakt pas echt het verschil.

Vier voordelen van een professioneel beveiligingssysteem

  1. Gedekt door of korting bij verzekeringsmaatschappijen

Veel bedrijfsverzekeringen eisen een alarmsysteem en goede sloten in een bedrijfspand. Anders ben je niet verzekerd als er wordt ingebroken. Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die niets verplichten, maar wel korting geven op de premie als er een alarmsysteem is in het pand.

Het loont dus op meerdere manieren om je bedrijf of winkel goed te beveiligen.

  1. Altijd een oogje in het zeil

Met een camerasysteem houd je jouw eigendommen in de gaten. De producten in je winkel of bedrijf en de kassa. En als het druk is in de winkel, zie je dat ook vanaf een afstandje. Dan kun je personeel erbij halen. Of op rustige dagen, personeel naar huis sturen.

De medewerkers moeten van tevoren natuurlijk wel weten dat er een camerasysteem aanwezig is en het is ook handig als je kunt aantonen dat ze dit weten.  

  1. Een veilig gevoel

Je bent niet 24/7 op de zaak. Dan is het fijn om te weten dat toch alles in de gaten wordt gehouden en je altijd live kunt meekijken als je wilt. Ook voor je medewerkers en gasten is het fijn om te weten dat hulpdiensten direct worden gewaarschuwd als de paniekknop wordt ingedrukt of het alarm afgaat.

  1. Camerabeelden voor onderzoek in noodsituaties

Als er een keer echt wat gebeurt in je winkel of bedrijf, zijn er altijd camerabeelden die de politie helpen de dader te pakken. Dan ben je niet afhankelijk van je eigen herinnering of die van je medewerker. Helemaal in zo’n panieksituatie is dat goed om te weten.
Het beste werkt een camerasysteem in combinatie met een alarm. Er zijn zelfs systemen die beginnen met streamen van live-beelden als het alarm afgaat. Zo kan de politie meteen meekijken en collega’s inschakelen.

Investeren in een camerasysteem

Een beveiligingssysteem heeft dus meerdere voordelen, maar vraagt natuurlijk wel om een investering. Laat je goed adviseren voordat je koopt. Als je een minder groot bedrag in 1 keer wil uitgeven, kun je ook apparatuur huren. 

 

Meer weten over energie?

Interessant artikel?