1. Home
 2. Kennis
 3. Voordelen van camerabeveiliging in je winkel of bedrijf

Voordelen van camerabeveiliging in je winkel of bedrijf

Maar liefst 40 procent van de ondernemers krijgt te maken met een inbraak of overval. Gelukkig kun je zelf die kans verkleinen. Met een beveiligingscamera en alarmsysteem verlaag je het risico op inbraak meteen met 92 procent.

Vier voordelen van een professioneel beveiligingssysteem

 • Je krijgt dekking of korting bij verzekeringsmaatschappijen
  Veel bedrijfsverzekeringen eisen een alarmsysteem en goede sloten in een bedrijfspand. Anders ben je niet verzekerd tegen inbraak. Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die niets verplichten, maar wel korting geven op de premie als er een alarmsysteem is in het pand. Het loont dus om je bedrijf of winkel goed te beveiligen.

 • Je houdt overzicht op afstand
  Als je kiest voor een systeem met camera’s,  houd je zicht op de zaak op elk moment. Je kunt de kassa in de gaten houden, de voorraad en of er misschien iemand moet bijspringen bij drukte. Dat is mooi meegenomen, natuurlijk. Het is wel belangrijk dat je je medewerkers inlicht over de camera’s. 

 • Je voelt je veiliger
  Je bent niet 24/7 op de zaak. Ook voor je medewerkers en gasten is het fijn om te weten dat je direct de hulpdiensten waarschuwt als zij de paniekknop indrukken of het alarm afgaat.

 • Je hebt camerabeelden voor onderzoek
  Als er een keer echt wat gebeurt, heb je altijd camerabeelden waarmee je de politie helpt. Zo ben je niet afhankelijk van je eigen herinnering of van een medewerker. Het beste werkt een camerasysteem in combinatie met een alarm. Er zijn zelfs systemen die beginnen met streamen van live-beelden zodra het alarm afgaat. 

Zo beveilig je je bedrijf

 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk
 • Ruim post op en sluit alle ramen en deuren als je er niet bent
 • Installeer een duidelijk zichtbaar elektronisch alarm en/of camerasysteem

Investeren of huren

Een beveiligingssysteem heeft dus verschillende voordelen. Maar het installeren kost veel geld. Laat je daarom goed adviseren. De beveiligingsexperts van Feenstra helpen je daar graag bij. Sinds 2001 is Feenstra onderdeel van Vattenfall. Wil je liever geen groot bedrag in één keer uitgeven? Dan kun je de apparatuur ook huren.

Interessant artikel?

Zo zijn wij je zakelijk van dienst