slimme verlichting

Slimme verlichting

Met slimme verlichting springen de lampen vanzelf aan als je ’s avonds thuiskomt. Of als het gaat schemeren. Je vraagt je virtuele assistent het licht in de boekenkast fuchsia roze te kleuren en het gebeurt direct. Slimme verlichting kan ervoor zorgen dat je comfortabeler woont en energie bespaart. Dat is tenminste het idee. De toepassingen verschillen van één slimme lamp tot een systeem van zelflerende verlichting door het hele huis.

Domotica: verlichting als startpunt

Domotica is een verzamelnaam voor slimme apparaten die ervoor kunnen zorgen dat je comfortabeler woont of energie bespaart. Met domotica automatiseer je jouw huis. Slimme verlichting kan hiervoor een mooi startpunt zijn. Domotica verlichting is namelijk al in vele soorten en prijsklassen te koop. Meestal is het niet al te ingewikkeld om te installeren, maar dit verschilt per fabrikant.

Slimme verlichting: talloze mogelijkheden

We begrijpen dat je wil weten wat de mogelijkheden zijn qua slimme verlichting. Hieronder vindt je enkele voorbeelden van slimme verlichting:

  • Automatisch inschakelen
  • Dimmen via jouw smartphone
  • Kleur past zich aan de muziek aan
  • Beweging activeert de verlichting
  • Verlichting springt aan bij alarm

Er zijn verschillende fabrikanten die slimme verlichting verkopen: als losse lamp of als heel systeem voor domotica licht. Een verbindingshub, bridge of domoticasysteem koppelt de verlichting aan elkaar zodat je die centraal kunt bedienen.

Slim omgaan met jouw bestaande lampen

Ben je enthousiast over het idee van domotica-lampen, maar wil je eigenlijk met jouw huidige lampen een systeem voor slimme verlichting maken? Dat kan. Met slimme stekkers maak je van jouw bestaande verlichting domotica.

Afhankelijk van het soort slimme stekker kan je:

  • Verlichting aan- of uitzetten via jouw smartphone of virtuele assistent.
  • Op jouw smartphone zien hoeveel energie het aangesloten apparaat verbruikt.
  • Een tijdschema instellen voor de aangesloten verlichting.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij jouw wensen past en stel direct jouw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?