1. Home
  2. Kennis
  3. Slimme verlichting

Slimme verlichting

Met slimme verlichting springen de lampen vanzelf aan als je ’s avonds thuiskomt. Of als het gaat schemeren. Je vraagt je virtuele assistent het licht in de boekenkast fuchsiaroze te kleuren en het gebeurt direct. Slimme verlichting kan ervoor zorgen dat je comfortabeler woont en energie bespaart. De toepassingen verschillen van één slimme lamp tot een systeem van zelflerende verlichting door je hele huis.

Domotica: verlichting als startpunt

Domotica is een verzamelnaam voor slimme apparaten die ervoor zorgen dat je comfortabeler woont of energie bespaart. Met domotica automatiseert je je huis. Slimme verlichting is hiervoor een mooi startpunt. Domotica verlichting is namelijk al in vele soorten en prijsklassen te koop. Meestal is het niet al te ingewikkeld om te installeren, maar dit verschilt per fabrikant.

Slimme verlichting: talloze mogelijkheden

We begrijpen dat je wil weten wat de mogelijkheden zijn qua slimme verlichting. Hieronder vind je enkele voorbeelden van slimme verlichting:

  • Automatisch inschakelen
  • Dimmen via je smartphone
  • Kleur past zich aan de muziek aan
  • Beweging activeert de verlichting
  • Verlichting springt aan bij alarm

Er zijn verschillende fabrikanten die slimme verlichting verkopen: als losse lamp of als heel systeem voor domotica licht. Een verbindingshub, bridge of domoticasysteem koppelt de verlichting aan elkaar zodat je die centraal bedient.

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Kies voor ons product Groen uit Nederland. En kies voor gas of ga voor duurzamer, zoals ons product MixGroen Gas. Vertel ons wat je wensen zijn, dan helpen wij je met de energie die bij je past.

Slim omgaan met je bestaande lampen

Ben je enthousiast over het idee van domotica-lampen, maar wil je eigenlijk met je huidige lampen een systeem voor slimme verlichting maken? Dat kan. Met slimme stekkers maak je van je bestaande verlichting domotica.

Afhankelijk van het soort slimme stekker kan je:

  • Verlichting aan- of uitzetten via je smartphone of virtuele assistent
  • Op je smartphone zien hoeveel energie het aangesloten apparaat verbruikt
  • Een tijdschema instellen voor de aangesloten verlichting

Deel deze pagina

Lees meer over slim verlichten