1. Home
 2. Doneer jouw energiekorting

Zo doneer je jouw € 190,- korting aan een goed doel

Binnenkort ontvangen huishoudens en andere kleinverbruikers korting op de energierekening. Een fijn extraatje van de overheid, maar niet iedereen heeft de korting nodig. Er zijn ook mensen voor wie de korting niet hoog genoeg is. We horen vaak van onze klanten dat ze graag willen helpen met een donatie. Daarom stellen we je graag twee goede doelen voor. Zo weet je zeker dat jouw donatie terechtkomt waar het het hardst nodig is.

Doelen die helpen waar het nodig is

Als je wilt doneren, dan raden wij aan om dit te doen aan goede doelen die ervaring hebben in het ondersteunen van huishoudens en hun energierekening. Zo ben je er zeker van dat met jouw donatie mensen worden geholpen die het echt nodig hebben.

Voorbeelden hiervan zijn de landelijke stichting Energiebank Nederland die huishoudens in kwetsbare situaties helpt hun energierekening blijvend te verlagen. En Kansfonds met de actie ‘Help elkaar de winter door’. Die is er speciaal op gericht om je donatie via twintig organisaties te verdelen over huishoudens in kwetsbare situaties. Onze Vattenfall Foundation steunt beide doelen met ieder € 5.000,-.

Energiebank Nederland

Stichting Energiebank Nederland is op veel plekken in Nederland actief. Ze helpen met huishoudens met het blijvend verlagen van de energiekosten. Dit doen ze met inzet van energiecoaches. Deze coaches helpen huishoudens met het besparen van energie en moedigen aan dit te blijven doen. Daarnaast ontvangen huishoudens energiebesparende producten die meehelpen aan een lagere energierekening.

Stichting Energiebank Nederland heeft de ANBI-status.

Kansfonds

Met de actie ‘Help elkaar de winter door’ maakt Kansfonds het mogelijk om je energiekorting te doneren. Dit is hard nodig. Want deze winter komen waarschijnlijk bijna een miljoen mensen in de problemen door de stijgende kosten voor energie en boodschappen. Kansfonds werkt samen met partnerorganisaties die precies weten waar hulp nodig is. Deze organisaties weten precies waar hulp nodig is. Jouw donatie wordt onder andere gebruikt voor het betalen van (thermo)kleding voor kinderen, boodschappen, medicijnen en luiers. Hierdoor kan de energierekening betaald blijven worden.

Kansfonds heeft de ANBI-status en het CBF keurmerk.

Kies het goede doel dat je wilt steunen

Kies welk doel het beste bij je past en maak een bedrag naar keuze over en steun zo huishoudens in kwetsbare situaties met hun energierekening. 

 • Stichting Energiebank Nederland

  Scan de QR-code of klik op de knop “Doe een donatie” en maak het door jouw gekozen bedrag via iDEAL over aan De Energiebank Nederland of een Energiebank bij jou in de buurt.

  Doe een donatie
 • Kansfonds

  Scan de QR-code of klik op de knop “Doe een donatie” en maak het door jouw gekozen bedrag over aan Kansfonds en steun de actie ‘Help elkaar de winter door’

  Doe een donatie

€ 190,- korting in november en december

Ben je de eerste dag van de maand klant bij ons, dan ontvang je de korting voor die maand via ons. We betalen de korting van november voor 26 november aan je uit. Ben je 1 december ook klant, dan ontvang je voor 24 december nog eens € 190,-.

Steun met je Exclusief punten

Wist je dat je ook De Energiebank en Kansfonds kunt steunen door Exclusief punten te doneren? Punten die vóór 31 december gedoneerd worden, verdubbelen wij. Zo steun je met je punten huishoudens die het financieel moeilijk hebben.

We helpen met energie besparen