Zonnestroomboiler: Verwarm je water met je eigen zonnestroom

Wil je minder stroom terugleveren en je zonnestroom slim gebruiken? Ontdek of je huis geschikt is voor een zonnestroomboiler. Vraag gratis advies aan bij onze partner Feenstra.

Ga voor een zonnestroomboiler

Ontdek of je huis geschikt is voor een zonnestroomboiler. Onze partner Feenstra geeft je een gratis persoonlijk advies.

Vraag advies aan bij Feenstra

Informatie die je nodig hebt voor je aanvraag:

  • Jaarlijkse teruglevering (kWh): dit staat in je energie overzicht van je energieleverancier​.
  • Vermogen van je zonnepanelen (in Wattpiek of kWh): dit staat meestal in de app of online omgeving van je zon-installatie​.
  • Je warmte-installatie: zoek op welk type en merk je hebt. Controleer ook of je een vast onderhoudscontract hebt.
  • Foto's apparaten: om een goed advies te geven worden foto's van je meterkast, omvormer en warmte-installatie gevraagd.

Veelgestelde vragen

Kan ik een zonnestroomboiler plaatsen in een huurwoning?

Als je niet de eigenaar bent van je woning, praat dan eerst met je verhuurder over het plaatsen van een zonnestroomboiler. De boiler moet worden aangesloten op de bestaande warm water-installatie. Deze installatie is van je verhuurder. Je hebt toestemming van je verhuurder nodig.

Werkt een zonnestroomboiler ook zonder zonnepanelen?

Je hebt zonnepanelen nodig voor een zonnestroomboiler. Zonder zonnepanelen werkt het niet. Wij kunnen je helpen met de installatie van zonnepanelen en een zonnestroomboiler. Wil je advies over zonnepanelen? Doe dan de Dakcheck.

Zijn mijn zonnepanelen geschikt voor een zonnestroomboiler?

Je hebt minimaal 1200 Wattpiek nodig om de zonnestroomboiler goed te laten werken. Als je zonnepanelen minder sterk zijn, is een zonnestroomboiler niet handig voor jou. Je kunt nieuwe zonnepanelen kopen die meer energie opwekken of extra zonnepanelen plaatsen. Dan kan een zonnestroomboiler wel goed werken. Onze partner Feenstra helpt graag met het vervangen of bijplaatsen van zonnepanelen. 

Wat als ik een onderhoudscontract heb bij een ander bedrijf?

Voor het plaatsen van een zonnestroomboiler moeten we veranderingen maken aan je cv-ketel.

Let op: Als je een onderhoudscontract hebt bij een ander bedrijf dan Feenstra, dan mogen wij niet zomaar aan je cv-ketel werken. Tijdens het plaatsen van een zonnestroomboiler moet de warm tapwater bron even worden uitgezet en aangepast. Voor werk aan cv-ketels zijn er strenge veiligheidsregels vanuit de Gasketelwet. Daarom plaatst Feenstra alleen zonnestroomboilers bij cv-ketels die zij zelf onderhouden of mogen onderhouden. Ze doen dit voor de veiligheid van hun monteurs, maar vooral voor jouw veiligheid en die van je gezin.

Ben je nog geen klant bij Feenstra voor onderhoud? Dan betaal je eenmalig kosten voor een controle. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudsabonnement voor je cv-ketel af te sluiten bij Feenstra.

Heb ik genoeg ruimte in huis voor een zonnestroomboiler?

We plaatsen de zonnestroomboiler het liefst binnen 2,5 meter van je cv-ketel.

De zonnestroomboiler:

  • is ongeveer 50 cm breed;
  • is maximaal 150 cm hoog (hangt af van welk model je kiest);
  • wordt bij voorkeur aan de muur gehangen.
Kan je een zonnestroomboiler combineren met een warmtepomp?

Een zonnestroomboiler wordt altijd aangesloten op de huidige bron van jouw warm tapwater in huis. Bijvoorbeeld een cv-ketel of stadsverwarming. Helaas is het op dit moment niet mogelijk bij Feenstra om de zonnestroomboiler te combineren met een all-electric warmtepomp of all-electric ready warmtepomp. De zonnestroomboiler kan wel samen werken met een hybride warmtepomp als deze alleen je huis verwarmt en niet je tapwater. 

Meer over de zonnestroomboiler