1. Thuis
  2. Nieuws
  3. Nieuw: online energierapport

Nieuw: online energierapport in Mijn Vattenfall en de app

Vanaf nu vind je je maandelijkse energierapport ook in Mijn Vattenfall en de Energie-app. Met deze online versie krijg je nog sneller inzicht in je verbruik.

Snel inzicht in verbruik en kosten

Met het online energierapport krijg je snel inzicht in je verbruik en kosten van de afgelopen maand. Het bestaat uit een paar onderdelen:

  • Je totale kosten
  • Je verbruik van stroom, gas en/of warmte
  • Vergelijking van je verbruik met soortgelijke huishoudens
  • Je teruglevering van stroom (als je zonnepanelen hebt)

Totale kosten

In het eerste overzicht staan je totale kosten per soort energie. Ook vind je hoeveel je betaalt aan vaste kosten en variabele kosten.

Energieverbruik

Daarna zoomen we in op je verbruik van stroom, energie of warmte. Ben je al langer klant, dan zie je hier of je meer of minder hebt verbruikt dan de afgelopen jaren.

Vergelijking van je verbruik

Ten slotte volgt er een vergelijking van je verbruik. Hier zie je of je meer of minder verbruikt dan mensen met een soortgelijke woonsituatie. Zoals huishoudens met hetzelfde type woning, energielabel en oppervlakte als jij. Heb je zonnepanelen, dan nemen we dit ook mee.

Overal en altijd inzicht in je verbruik en kosten

Besparen begint met inzicht. We zorgen ervoor dat je overal en altijd inzicht hebt in je verbruik en kosten. Bekijk welke resultaten je hebt behaald met je besparingen. Je ziet het via de Energie app en Mijn Verbruik.  

Lees meer over Altijd inzicht

Bekijk je online energierapporten

De online versie van je persoonlijke energierapport van de afgelopen maand kan je al snel bekijken. Meestal vind je deze vanaf de 2e dag van de maand in Mijn Vattenfall en de Energie-app.

Vragen over het energierapport

Waarom krijg ik een energierapport?

Omdat we verplicht zijn je een energierapport te sturen. Dit is jaren geleden opgenomen in het nationale Energieakkoord. 

Inzicht in energieverbruik is vaak een eerste stap naar besparen. Daarom geven we je met het energierapport inzicht in je verbruik en je kosten.

Meer over het energierapport

Waar vind ik meer details over mijn verbruik?

Bij Mijn Verbruik vind je een uitgebreid overzicht. Je ziet hier je verbruik per jaar, maand, dag en zelfs per uur. Het is wel nodig dat je ons eerst eenmalig toestemming geeft voor het uitlezen van je meterstanden.

Ga naar Mijn Verbruik

Hoe komt Vattenfall aan mijn verbruiksgegevens?

Via de netbeheerder worden iedere eerste dag van de maand je meterstanden  van je slimme meter uitgelezen. We krijgen je standen van hen door. Met deze meterstanden kunnen we je elke maand inzicht in je verbruik geven.

Vervangt het online energierapport het vorige energierapport?

De komende tijd blijven we je energierapport nog als document sturen. Op termijn is het mogelijk dat we alleen de online versie van het energierapport gaan gebruiken. Dan kan je nog wel je energierapport bekijken en downloaden in Mijn Vattenfall.

Is de inhoud van het online energierapport anders dan het document?

Het belangrijkste verschil tussen het document en het online energierapport is de vergelijking van je verbruik.

  • In het online energierapport vergelijken we je verbruik met soortgelijke huishoudens
  • In het energierapport als document wordt je verbruik vergeleken met gemiddelde verbruikscijfers van het Nibud

Hierdoor is het online energierapport persoonlijker en preciezer in de vergelijking.

Bekijk ook