1. MKB
 2. MeerMetEnergie
 3. ESSENZA HOME - Groene gevels en daken

De groene gevel van ESSENZA HOME is een echte eyecatcher

Op een industrieterrein in Bunnik staat het opvallende hoofdkantoor van ESSENZA HOME. Al zestig jaar ontwerpt, produceert en distribueert dit bedrijf stijlvolle homestylingproducten. De eyecatcher is de meterslange groene gevel. Die trekt veel bekijks trekt van voorbijgangers, medewerkers en klanten. Ook binnen is volop gebruikgemaakt van duurzame oplossingen.

Inzet voor een duurzame wereld

"We zitten hier sinds de zomer van 2021 en hebben veel aan het pand aangepast", vertellen Floor en Rosalie, dochters van eigenaar Roeland Smits. Als familiebedrijf vinden ze het belangrijk zich te focussen op de lange termijn. Bij de verbouwing hebben ze daarom flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Toen ze kennismaakten met de mogelijkheden van een verticale tuin voor de gevel, waren ze daar gelijk weg van.

Maar het mooie groene aangezicht was niet de hoofdreden voor de ‘facelift’. De begroeide gevel heeft veel voordelen, zoals zuivering van de lucht, meer biodiversiteit en het bieden van een fijn onderkomen aan bijen en andere insecten. Daarnaast wil de familie Smits hiermee een statement maken, laten zien dat ze zich inzetten voor een duurzame wereld.

Meerdere duurzame oplossingen

Naast de gevel hebben ze ook de binnenkant van het gebouw grondig vernieuwd en verduurzaamd. Zo is over de hele oppervlakte vloerverwarming aangelegd, zodat de warmte beter wordt verspreid. Voor de verlichting is overal gebruikgemaakt van ledlampen en grote planten zorgen voor meer groen op de werkvloer. Breng je een bezoekje aan het pand met de elektrische auto, dan kun je terecht bij een laadpaal op het parkeerterrein. De grondige verbouwing werpt al gelijk zijn vruchten af. Floor en Rosalie ervaren een groot enthousiasme onder de collega’s. Zij zijn blij met de prettige werkomgeving die is gecreëerd. De zussen hopen dat enthousiasme straks ook terug te zien bij hun klanten. 

Als familiebedrijf willen we ons focussen op de lange termijn

Duurzaam productieproces

Naast een zo duurzaam mogelijk gebouw besteden Floor en Rosalie ook veel aandacht aan een duurzaam productieproces. In 2016 tekenden ze het Nederlands Convenant Duurzame Kleding. Daarmee toont de familie Smits dat ze zich in het productieproces inzetten voor een eerlijke en duurzame toekomst voor álle betrokken partijen. Niet voor niks luidt de missie van het bedrijf: iederéen lekker laten slapen. Floor en Rosalie zijn trots op hun mooie bedrijf en de duurzame keuzes die ze maken. Daarnaast vinden ze het anno 2021 ook hun plicht om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Waarom Vattenfall?

 • Voor groene daken en gevels werken we met groenspecialist Mobilane. Ze produceren hun producten op een duurzame manier en ze zijn al groen bij de oplevering.
 • De kant-en-klare groene gevels van Mobilane zijn een mooi visitekaartje. Je toont klanten en personeel dat je geeft om het milieu en duurzaam ondernemerschap.
 • We werken samen met Subsidiebureau Nederland. Deze organisatie kan jou helpen bij het aanvragen van subsidie, wat je een aantrekkelijk fiscaal voordeel oplevert.

De winst van groene gevels:

 • meer biodiversiteit
 • betere luchtzuivering
 • productie zuurstof
 • akoestische meerwaarde
 • duurzame leefomgeving

De winst van groene daken:

 • betere isolatie
 • goede bescherming van het dak
 • regenwater beter afvoeren en opslaan
 • meer biodiversiteit
 • dak en pand blijven koeler

Hopelijk inspireren we klanten om ook duurzame keuzes te maken

Groene gevels en daken voor een duurzame uitstraling van je bedrijfspand

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijfspand. De groenspecialisten van onze partner Mobilane inspireren en adviseren je graag vrijblijvend.

Lees over groene gevels en daken

Lees meer verhalen van ondernemers