Persoonlijk ExpertAdvies: helpt je verder bij verduurzamen

Zoek je als ondernemer advies om je bedrijfspand energiezuiniger en duurzamer te maken? Met ExpertAdvies van onze partner CFP Green Buildings brengen we alle verduurzamingsmogelijkheden van jouw bedrijfspand in kaart.

Drie redenen om je bedrijfspand te verduurzamen

Lager energieverbruik

Energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen. En je bespaart op je CO₂-uitstoot.

Prettige werkomgeving

Je zorgt voor meer comfort en een gezonder werkklimaat.

Toekomstbestendig

Je laat zien dat je onderneemt op een klimaatverantwoordelijke manier. En je maakt stappen naar een energieneutrale toekomst.

Jouw persoonlijk plan met stappen naar een duurzamer bedrijfspand

Voordelen ExpertAdvies

 • Hele bedrijfspand in kaart: van energiegebruik tot CO₂-uitstoot

 • Routekaart naar een duurzaam bedrijfspand

 • Adviesrapport met complete businesscase

 • Van plan tot realisatie: CFP kan de hele uitvoering voor je regelen als je dit wenst

 • Energielabel: CFP kan je bedrijfspand volgens EPA-U methode certificeren als je dit wenst

Adviseur CFP geeft ExpertAdvies op locatie

Zo werkt ExpertAdvies

Energiescan op locatie
Aan de hand van een energiescan brengt een adviseur van CFP alle verduurzamingsmogelijkheden van je bedrijfspand in kaart. Van de bouwkundige kenmerken tot de technische installaties en je apparatuur. Ook kijkt hij of zij naar het gebruikersgedrag en binnenklimaat. Na het bezoek ontvang je een persoonlijk plan waarin je precies ziet welke maatregelen je rendabel kan uitvoeren om het energiezuiniger en duurzamer te maken. 

Energielabel
Je ziet ook wat je huidige energielabel is en welke labelsprong je kan maken met de geadviseerde maatregelen. Wil je gelijk een energielabel aanvragen?  CFP kan je gebouw volgens EPA-U methode certificeren. Vraag hiernaar in de intake.
 
Specifieke duurzaamheidsvraag
Heb je alleen advies nodig over een specifieke duurzame maatregel of project? Ook dan kan je ExpertAdvies aanvragen. Vul het intakeformulier in met een toelichting op je vraag, project en/of investering.

Vragen en antwoorden over ExpertAdvies

Is ExpertAdvies interessant voor mij?

Ieder bedrijf dat voor duurzaamheid gaat, kan winst behalen. Maar elk bedrijfspand en iedere bedrijfssituatie is uniek. Daarom doet CFP eerst een intake om te kijken of ExpertAdvies bij je situatie en doelen past.

Wat kost ExpertAdvies?

ExpertAdvies kost minimaal € 900 en is afhankelijk van de oppervlakte van je pand en je adviesbehoefte.

Goed om te weten is dat je de investering slim kan financieren met subsidievoordeel. Daarnaast krijg je € 100 korting op ExpertAdvies als je klant bent bij Vattenfall.

Kan ik subsidie krijgen

Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kan je subsidie krijgen van de overheid voor een energieadvies op maat zoals ExpertAdvies. Ook ondersteuning van de uitvoering valt onder regeling. Maar liefst 80% van de kosten wordt vergoed. Tot een maximum bedrag van € 2.500 per bedrijfspand.

Het loont ook om te checken bij je provincie of gemeente, In sommige gevallen bieden zij ook subsidies voor energieadvies op maat.

Is verduurzamen verplicht?

Dat hangt af van het type bedrijf.

Wet Milieubeheer en Informatieplicht Energiebesparing
Verbruikt je bedrijf minimaal 50.000 kWh stroom /of 25.000 m3 gas, dan ben je verplicht om energie te besparen. Deze verplichting staat in de Wet Milieubeheer. Ook heb je een informatieplicht wat betekent dat je eens in de vier jaar moet rapporteren welke maatregen je hebt genomen.

Met ExpertAdvies op locatie brengt CFP in kaart welke maatregelen je moet nemen om te voldoen aan de verplichting. Ook kan CFP je helpen bij de uitvoering en verplichte rapportage.

ExpertAdvies op locatie aanvragen

Energielabel C voor kantoren
Heb je een kantoorgebouw groter dan 100 m², dan is vanaf 1 januari 2023 minstens energielabel C verplicht. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Zonder dit keurmerk mag het geen kantoor meer zijn.

Uitzonderingen hierop zijn:

 • Je kantoorgebouw heeft een andere gebruiksfunctie dan kantoorruimte
 • Je werkruimte bevindt zich in een monument
 • Je pand wordt gesloopt, krijgt een andere functie of wordt onteigend (binnen twee jaar)

CFP kan je kantoorgebouw volgens de EPA-U methode certificeren. Daarmee voldoe je aan deze verplichting en maak je gelijk stappen naar een duurzaam kantoorgebouw.

Label C Aanvragen

Zij kozen voor ExpertAdvies

 • Met ExpertAdvies kwam Sanders kledingwinkel op energielabel A.
  Persoonlijk ExpertAdvies
 • Met een warmteterugwin-installatie bespaart Xerox € 1.600 per jaar.
  Persoonlijk ExpertAdvies
 • Met het afstemmen van het klimaatbeheersysteem bespaart The Box € 4.000 per jaar.
  Persoonlijk ExpertAdvies

Slim financieren met korting en subsidievoordeel

Klantenkorting

Vattenfall klanten krijgen € 100 korting op ExpertAdvies

Subsidievoordeel

De investering is helemaal aantrekkelijk in combinatie met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Met deze regeling kan je subsidie krijgen van de overheid voor een energieadvies op maat zoals ExpertAdvies. Ook ondersteuning van de uitvoering valt onder regeling. Maar liefst 80% van de kosten wordt vergoed. Tot een maximum bedrag van € 2.500 per bedrijfspand.

Het loont ook om te checken bij je provincie of gemeente, In sommige gevallen bieden zij subsidies voor energieadvies op maat.           

Over CFP Green Buildings

Wij werken samen met duurzame partners. Zoals gebouwenexpert CFP Green Buildings.  CFP heeft als missie om alle gebouwen en woningen van Nederland te verduurzamen. Met haar consultancy en online diensten heeft CFP al meer dan honderden klanten ondersteund en meer dan 400.000 gebouwen energie-efficiënt en duurzaam gemaakt. 

Ook interessant