1. Home
  2. Over Vattenfall
  3. Corporate Governance

Corporate Governance

Vattenfall N.V. is een Nederlandse dochteronderneming van Vattenfall AB, gevestigd in Zweden. Vattenfall N.V. heeft een two-tier bestuursstructuur: de Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding en de Raad van Commissarissen houdt toezicht op de Raad van Bestuur.

Op 1 juli 2015 heeft Vattenfall AB 100% van het aandelenkapitaal in Vattenfall N.V verkregen. De statuten van Vattenfall N.V. zijn overeenkomstig het besluit van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gewijzigd in maart 2019.

Onze statuten

Raad van Bestuur

Martijn Hagens

Martijn Hagens

Martijn Hagens (1971) is sinds 2014 lid van de Raad van Bestuur en is Chief Executive Officer (CEO) van Vattenfall in Nederland.

In 2003 trad hij in dienst bij Nuon en bekleedde hij verschillende managementposities bij Nuon en sinds 2009 ook bij Vattenfall AB. Sinds 2015 maakt hij deel uit van Vattenfalls Executive Group Management en vervult hij de positie van Senior Vice-President, Customers & Solutions Vattenfall.

Voordat Martijn Hagens werkzaam was voor Vattenfall, vervulde hij een managementpositie bij Accenture. Martijn Hagens heeft de Nederlandse nationaliteit.

Alexander van Ofwegen

Alexander van Ofwegen

Alexander van Ofwegen (1971) is sinds 2020 lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO ) van Vattenfall in Nederland.

In 2001 startte hij bij Nuon binnen de IT-afdeling. Na deze periode heeft hij zich beziggehouden met het beheer van wind- en zonneparken en was hij vervolgens actief als financieel en operationeel manager bij verschillende bedrijfsonderdelen.

Naast zijn rol als CFO vervult hij de positie van Directeur Warmte en Productie Vattenfall Nederland en Productie Vattenfall Hamburg.

Alexander is een werktuigbouwkundig ingenieur uit Delft, heeft ervaring als financieel manager (CMA) en heeft de Nederlandse nationaliteit.

Cindy Kroon

Cindy Kroon

Cindy Kroon (1975) is sinds 2022 lid van de Raad van Bestuur en Chief Commercial Officer (CCO) van Vattenfall in Nederland.

In 2003 is Cindy bij Nuon Business gestart waarna zij verschillende managementposities binnen de Sales divisie, zowel op het gebied van zakelijke als consumenten klanten en de klantenservice heeft vervult.

Naast haar rol als CCO is Cindy ook Vice President Customers & Solutions NL bij Vattenfall.

Voor haar carriere bij Vattenfall, was Cindy business consultant bij KPMG. Cindy heeft de Nederlandse nationaliteit.

Integriteit binnen ons bedrijf

Integriteit binnen Vattenfall houdt in dat al onze medewerkers handelen in lijn met onze ethische standaarden. De standaard die we hierbij hanteren is hoog: onze activiteiten zijn cruciaal voor de markten waarin we actief zijn en Vattenfall is eigendom van de Zweedse staat.

Meer over integriteit

Raad van Commissarissen

Anna Borg

Anna Borg

Lid van de Raad van Commissarissen

Anna Borg (1971) is op 20 november 2020 door de Algemene Vergadering benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. 

Borg is sinds 1 november 2020 President en CEO van Vattenfall AB. Anna Borg heeft de Zweedse nationaliteit. Opleiding Msc Economics and Political Science. Nevenfuncties Bestuurslid van Gunnebo AB en Cellmark AB.

Persbericht 21 April 2021: Anna Borg, CEO Vattenfall, spreekt op de White House Leaders Summit on Climate

Watch Vattenfall's CEO, Anna Borg, talk about innovation at President Biden's Leaders Summit on Climate

Anne Gynnerstedt

Anne Gynnerstedt

Lid van de Raad van Commissarissen

Anne Gynnerstedt (1957) werd op 3 april 2014 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Op 7 september 2019 heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders Gynnerstedt herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Anne Gynnerstedt heeft de Zweedse nationaliteit. Opleiding Bachelor of Laws (LL.B.) Nevenfuncties Board member Swedish Space Corporation. 

Eerdere posities:

  • General Counsel, Secretary to the Board and member of executive management of SAAB AB (2004–2012).
  • General Counsel and member of executive management of the Swedish National Debt Office (2002–2004).
  • Corporate Legal Counsel, SAS (1987–2002).

Jan G. Haars

Jan G. Haars

Lid van de Raad van Commissarissen

Ir. J.G. Haars (1951) is per 16 november 2015 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen en per 16 november 2019 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen.

Haars heeft de Nederlandse nationaliteit. Opleiding Toegepaste Wiskunde, Technische Hogeschool Twente, Enschede Nevenfuncties Voorzitter van de Raad van Commissarissen Kwast Wijnkopers en Rabobank Amsterdam Lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Audit Committee bij AVG Technologies en Delta Lloyd N.V. Lid van de Raad van Commissarissen van WorldWise Marine Holding.

Eerdere posities: Financiële posities bij onder meer Royal Boskalis Westminster (Finance director), Rabobank Nederland (Financial Markets division) en Unilever (Group Treasurer). Voormalig Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van TNT (2002 – 2006). In de periode 2006 – 2010 bekleedde Haars deze posities bij Corio.

Ook interessant