1. Home
  2. Kennis
  3. Tips onderhoud zakelijke beveiligingscamera

Tips onderhoud zakelijke beveiligingscamera

Een goed beveiligde onderneming heeft een goed werkende beveiligingscamera. Daarom is het belangrijk om je camera te onderhouden en op een juiste manier te gebruiken. Met deze tips zorg je ervoor dat je beveiligingscamera lang meegaat.

Houd je beveiligingscamera schoon

Je beveiligingscamera wordt na verloop van tijd vies. Vooral buitencamera’s worden makkelijk vies. Het is daarom belangrijk om de lens regelmatig schoon te maken. Dat kan je doen met een natte doek of speciale reinigingsdoekjes.

Door zonlicht kan de kabel uitdrogen, stijf worden en beschadigd raken. Controleer de kabels daarom regelmatig op scheurtjes en uitdroging.

Bescherm je camera

Regen, sneeuw en spinnenwebben kunnen je camera beschadigen. Spinnenwebben voorkom je met een anti-spinnenspray. En bij een buitencamera houd je goed zicht door een speciale anti-regen spray voor bewakingscamera’s. Met een anti-regen spray bescherm je je buitencamera tegen water, sneeuw en ijs.

Afdichtingen bescherm je tegen vorst en sneeuw door met een antivriesstift de rubberen onderdelen in te smeren.

Test je beveiligingscamera

Test de camera’s regelmatig en kijk of de beeldkwaliteit goed is. Test dit op verschillende momenten van de dag. Dus opnames overdag, met schemer en ’s nachts. Zo weet je zeker dat je camera op elk moment van de dag goed beeld geeft.

Maak zichtbaar dat je een beveiligingscamera hebt

Camera’s schrikken overvallers en dieven af. Laat daarom zien dat er beveiligingscamera’s zijn in je pand. Zo voelen gasten en medewerkers zich veilig.

Meer weten over zakelijke energie?

De energieleverancier voor het MKB

Vervang camera’s op tijd

De kwaliteit van camerabeveiliging is de laatste jaren behoorlijk verbeterd. Als je nog een oude versie hebt, raden we aan om een modern systeem te kopen. Dan heb je scherpere beelden en kun je de beelden van afstand bekijken met een app.

Beveilig je camerabeelden

Camera’s zijn op afstand te hacken via het internet. Voorkom dat derden mee kunnen kijken met je beelden. Stel een goed wachtwoord in om de data af te schermen. Zo zorg je ervoor dat werknemers die toestemming hebben personeel de beelden kunnen bekijken.

Deel deze pagina

Andere tips