1. Home
  2. Kennis
  3. Vattenfall bespaardoos

Bespaardoos: simpel energie besparen

Met de Bespaardoos begin je eenvoudig met energie besparen. In de doos vind je vier energiebesparende producten van Exclusief. De producten zijn gemakkelijk in gebruiken en helpen je flink te besparen op je energierekening.

1. Energiemeter - slim besparen

Met de energiemeter meet je gemakkelijk het stroomverbruik van apparaten in je huis. Zet je energiemeter slim in. Door sluipverbruikers aan te pakken, bespaar je tot wel €80 per jaar op je energierekening. En minder energieverbruik is ook beter voor het milieu. 

 

2. Gasbesparingstip: de douchecoach

De douchecoach is een douchetimer in de vorm van een klein zandlopertje. De douchecoach alarmeert je wanneer je te lang onder de douche staat en helpt je water te besparen. In een gemiddeld huishouden zorgt de douchecoach voor een besparing van ongeveer 20.000 liter warm water per jaar. Dit staat gelijk aan een besparing op je gasverbruik van ongeveer 80m3.

3. Ledlamp: dé duurzame optie om je huis mee te verlichten

De ledlamp heeft een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat het dé duurzame optie is om je huis mee te verlichten. Met de ledlamp bespaar je tot wel 90% op je energiekosten. Ook gaat een ledlamp langer mee, tot wel 50.000 branduren. Dit komt neer op een levensduur van 5-10 jaar. Je bespaart niet alleen op je energierekening, maar je hoeft ook minder vaak de lampjes in je huis te vervangen.

4. 3 afvalscheidingstassen: maak afval scheiden leuk en gemakkelijk

Het is belangrijk om te recyclen. Met de 3 afvalscheidingstassen wordt het scheiden van afval niet alleen gemakkelijker. Met deze drie vrolijk gekleurde tassen scheid je gemakkelijk papier, metaal en plastic.

De tassen zijn groen, blauw en oranje gekleurd. Bij het ontwerp van de tassen is ook gedacht aan praktische zaken. De afvaltassen zijn aan elkaar verbonden met klittenband. Zo blijven de tassen netjes naast elkaar staan en vallen ze minder snel om. Aan de stoffen hendels neem je ze gemakkelijk mee wanneer het tijd is om het afval weg te brengen.

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met de Vattenfall Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker. 

Download de app

Deel deze pagina