ISDE: subsidie op gasloos verwarmen & isolatie

Voor woningeigenaren is er de ISDE. Een subsidie op de aanschaf van een (hybride) warmtepomp, zonneboiler of de aansluiting op het warmtenet. Ook isolatiemaatregelen vallen onder de regeling.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Je koopwoning moet je eigendom en hoofdverblijf zijn. Of je hoofdverblijf worden na renovatie. Per maatregel gelden aanvullende voorwaarden. Die vind je op de site van de RVO.

 

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Dat ligt aan de maatregelen die je treft. Bij warmtepompen is het type en het vermogen bepalend. Voor zonneboilers geldt het type en de oppervlakte van de zonnecollectoren. Terwijl het bij isolatie gaat om het type en het oppervlakte wat je isoleert.

 

Handige rekentool

Weet je al wat je nodig hebt in je woning, dan bereken je met deze rekentool eenvoudig het mogelijk subsidiebedrag.

 

Aanvragen

Na het uitvoeren van de maatregel heb je 12 maanden de tijd om de aanvraag in te dienen. De aanvraag doe je digitaal. Je hebt dus een DigiD nodig. Kijk voor de exacte voorwaarden en een uitgebreid stappenplan op de site van RVO.

Ontdek wat de beste duurzame stap is voor je huis

Met de Duurzaam Wonen Check ontdek je welke duurzame maatregel het beste past in je huis. Een warmtepomp of juist een zonneboiler. In drie stappen heb je een persoonlijk plan van aanpak. 

Doe de check

Lees ook