Gratis online dakscan zonnepanelen

Wij helpen je graag bij het overstappen op duurzame zonne-energie van je eigen dak. Natuurlijk moet je dak wel geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat check je binnen 2 minuten met onze dakscan. Op deze pagina leggen we uit hoe dat werkt.

Wat is een dakscan?

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen, maar weet je niet zeker hoeveel panelen je nodig hebt voor jouw dak? Of wil je graag weten hoeveel geld je kunt besparen met zonne-energie? Met een dakscan weet je snel de mogelijkheden van zonnepanelen op je dak.

Hoeveel zonnepanelen er op je dak passen hangt af van de ligging van je huis. De omgeving van je huis is ook van belang. Schaduw van omliggende gebouwen of bomen hebben impact op je opbrengst van zonnepanelen. Ook obstakels op je dak zijn van belang. Denk aan een schoorsteen, dakkapel of dakraam.

Zo werkt een dakscan

Via onze Dakcheck heb je binnen 2 minuten een voorlopig advies over zonnepanelen op jouw dak. Dit zijn de stappen:

 1. Vul je postcode in
  Je begint met het invullen van je postcode en huisnummer in de dakscan-tool. Met deze gegevens halen wij informatie op over jouw adres.

 2. Je ziet de situatie op je dak
  Na het checken van je adres zie je een kaartje van je huis en directe omgeving. Herken je jouw wijk? Dan ben je goed op weg.

 3. Geef je energieverbruik op
  Om je een goed advies te geven over het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, moeten we weten hoeveel energie je huishouden gebruikt. Weet je het niet (precies)? Dan gebruik je het gemiddelde verbruik dat wij al hebben ingevuld.

 4. Je krijgt een voorlopig zonnepanelenadvies
  Op basis van je adres en je energieverbruik, krijg je een voorlopig advies. Het aantal zonnepanelen dat je ziet heb je nodig om je eigen verbruik op te wekken. Je ziet verder hoeveel geld je gaat besparen. Je kunt het aantal zonnepanelen ook aanpassen, tot aan het maximale zonnepotentieel van je dak. 

 5. Kies voor een mailtje of een gratis offerte
  Je kunt nu kiezen om het voorlopige advies voor zonnepanelen per e-mail te ontvangen, om het later terug te lezen. Ben je enthousiast over de mogelijkheden op je dak? Dan kan je nu ook heel simpel een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen aanvragen.

 6. Offerte voor zonnepanelen aanvragen
  Als je een offerte wilt, vragen we nog een paar extra gegevens over je dak. De hoogte van je dakgoot bijvoorbeeld. Je geeft ook aan of je zonnepanelen wilt kopen of huren. Met deze informatie kunnen we je beter en sneller verder helpen.

  Doe de Dakcheck

De voordelen van zonnepanelen via Vattenfall

Als je zonnepanelen via Vattenfall regelt, weet je zeker dat je het goed komt. Wij werken alleen samen met ervaren en professionele installatiepartners. Zij houden rekening met je persoonlijke wensen voor een deskundig advies op maat. Natuurlijk zorgen we ook voor de beste materialen en garanties. Zo heb je heel lang plezier van je zonnepanelen. 

 • A-merk zonnepanelen en omvormers
 • Minimaal 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie 
 • €100,- korting of 2 maanden gratis huur voor energieklanten

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Na het scannen van je dak in de Dakcheck heb je een voorlopig advies op basis van je postcode en een inschatting van je energieverbruik. Maar hoe weet je nou precies hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Onze partners kijken naar 6 factoren om je offerte en een legplan te bepalen voor jouw dak. 

Hoe snel verdien ik mijn zonnepanelen terug?

Hoe snel je de kostprijs van zonnepanelen terugverdient hebt, hangt af van een aantal factoren. Je terugverdientijd wordt bepaald door:

 1. Kosten voor de aanschaf en installatie
 2. De stroomprijs voor teruggeleverde energie
 3. Het aantal zonuren
 4. Kwaliteit, garantie en levensduur van de panelen en omvormer
 5. Teruglopend vermogen van de zonnepanelen

 

Op dit moment ligt de terugverdientijd van nieuwe zonnepanelen tussen de 5 en 7 jaar. Daarna is alle stroom die je opwekt pure winst.

Arjen van der Spek, productmanager Zon bij Vattenfall

Doe de dakscan en ontvang een offerte

Zonnepanelen zijn een goede investering waar je lang plezier van hebt. Je gaat direct besparen op je energierekening en je panelen gaan zeker 25 jaar mee. Ook zet je met zonnepanelen op je dak een mooie stap richting een fossielvrije toekomst. Vind je het kopen van zonnepanelen een te grote stap, dan kun je ook zonnepanelen huren

Benieuwd wat jij kunt besparen met je dak?


Doe een dakscan

Mensen vragen ook

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen er op je dak passen hangt niet alleen af van de oppervlakte van je dak. Ook obstakels, zoals dakramen of schoorstenen en de ligging van je dak spelen mee. Als je onze Dakcheck doet krijg je een voorlopige inschatting van wat er mogelijk is. Onze experts helpen je graag met een vrijblijvende offerte op maat.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Zowel platte daken als schuine daken. Op een rieten kap is het plaatsen van zonnepanelen niet mogelijk. Dakpannen. leisteen en bitumen zijn geen probleem.

Is je huis vóór 1993 gebouwd, dan kan er asbest in je dak zitten. Bij twijfel zal Solease een inspectie doen. Mogelijk moet je eerst het asbest laten verwijderen.

Hoeveel zonnepanelen mag ik op mijn dak leggen?

Er bestaat geen maximum aantal zonnepanelen voor het vergunningvrij plaatsen van zonnepanelen. Zolang je je houdt aan de regels voor het vergunningvrij plaatsen mag je zoveel zonnepanelen plaatsen als je zelf wilt.

Wat is de beste kant voor zonnepanelen?

Een schuin dak op het zuiden vangt de meeste zon op en geeft dus de hoogste stroomopbrengst. Maar ook een dak op het oosten en westen is vaak geschikt. De opbrengst zal wat lager zijn dan op het zuiden, maar nog steeds zeer de moeite waard.

Lees meer over zonnepanelen