Stroom en gas tarieven in 2021

We vertellen je graag meer over de stroom en gas tarieven. Over de gemiddelde tarieven in 2021 en het btw tarief op stroom en gas. En je kunt hier je gegevens invullen voor een mooi aanbod met aantrekkelijke stroom en gas tarieven.

Gas en stroom tarieven 2021

De gas en stroom tarieven 2021 zijn door Milieu Centraal op een rijtje gezet. De gemiddelde tarieven zijn € 0,79 per kubieke meter gas en € 0,22 per kilowattuur stroom. Als je je gemiddelde verbruik per maand weet, kun je daarmee je bedrag per maand uitrekenen.

Je eigen stroom en gas tarieven bekijken

Ben je al klant van ons? Bekijk dan je stroom en gas tarieven in Mijn Vattenfall of de Energie-app. Daar zie je ook precies wat je per maand kwijt bent aan energie. Ben je nog geen klant, dan adviseren we hieronder je gegevens in te vullen. We zorgen voor een mooie aanbieding met gunstige gas en stroom tarieven.

Stel je energieproduct samen

Stel zelf je energie samen

Nieuwe klanten krijgen altijd groene stroom met ons product Groen uit Nederland. Voor gas kun je ook een groene stap maken, zoals MixGroen Gas met 10% groen gas, aangevuld met aardgas.

Tarieven stroom en gas vergelijken met voorgaande jaren

Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt sinds 2018 de gemiddelde stroom en gas tarieven bij. Hieronder zie je alleen de variabele leveringstarieven. Dus hoeveel je betaalt per kuub gas en per kWh stroom.
 

tarieven gas elektra cbs

We waarderen onze klanten

Dat we zoveel voor elkaar kunnen krijgen, danken we voor een groot deel aan onze klanten. Daar zetten we dus graag iets tegenover:

Blijven Loont

Het is eigenlijk heel simpel: als je klant bij ons blijft, verdien je iets extra’s. Daarom krijg je bij ons korting op de variabele leveringskosten van stroom. Tot wel 25%, zolang je blijft. Dat noemen we Blijven Loont.

Exclusief

Als je je aanmeldt bij Exclusief spaar je automatisch punten voor kortingen, duurzame cadeautjes, uitjes en hippe energiebespaarders. Elke maand maak je dan ook kans op een mooie prijs.

Korting bij onze partners

We werken samen met duurzame bedrijven: onze partners. En dat levert natuurlijk aantrekkelijke kortingen op. Die geven we aan je door. Zo komt een fossielvrij leven nog sneller dichtbij.

Btw tarief stroom en gas

Btw is de afkorting voor belasting toegevoegde waarde. Dat is een belasting die je bijvoorbeeld ook betaalt voor je boodschappen. Of bij het kopen van producten voor je bedrijf. Het btw tarief stroom en gas bedraagt 21%.

 

Veelgestelde vragen

Wat worden de energieprijzen in 2022?

De verwachting is dat gemiddelde prijzen ten opzichte van 2021 flink stijgen. Bekijk het laatste nieuws voor de laatste ontwikkelingen

Hoeveel stijgt mijn energierekening in 2022?

Dit verschilt sterk per huishouden. Net zoals het verbruik en het contract dat je hebt afgesloten.

Is een vast energiecontract voordeliger?

Bij een vast tarief verandert de leveringsprijs niet zo lang je contract duurt. Bij een variabel contract kan de leveringsprijs tussentijds wel wijzigen.

Meer lezen rond 'stroom gas tarieven'