1. Home
  2. Stadsverwarming
  3. Warmtebronnen van stadswarmte

Zo verduurzamen we onze warmtenetten

Vanuit de missie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie, werkt Vattenfall aan de doorontwikkeling en verduurzaming van warmtenetten voor de wereld van vandaag en morgen.

Stadswarmte speelt een belangrijke rol bij de overstap van aardgas naar duurzame warmte. Zo realiseren we nu al een flinke vermindering van de CO2-uitstoot ten opzichte van verwarming met een gasketel. Met onze warmtenetten leveren we gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars betrouwbare en betaalbare warmte.

De warmtenetten van de toekomst

We werken aan verdere uitbreiding en verduurzaming van onze warmtenetten. Samen met onze partners ontwikkelen we steeds nieuwe bronnen die we aansluiten op onze warmtenetten. Daarbij letten we op betaalbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de warmtelevering aan klanten.

De route naar CO2 -vrije warmtenetten per regio

Wij willen in 2040 in al onze warmtenetten volledig fossielvrije warmte leveren. Voor ieder warmtenet hebben we daarom een routekaart opgesteld die laat zien met welke bronnen we dit willen realiseren. Vaak betekent dit een combinatie van meerdere warmtebronnen.

Het is fantastisch dat al deze verschillende warmtebronnen kunnen samenkomen in één warmtenet; ze zijn namelijk allemaal nodig om het hele warmtesysteem te verduurzamen. 

Michelle Poorte, Projectmanager Warmte

De ontwikkeling van duurzame warmtebronnen

We werken continue aan het toevoegen van duurzame bronnen. Op die manier stippelen wij een route uit naar 100% CO2 vrije warmte in de toekomst.