Per 1 juli veranderen de variabele leveringstarieven

Zoals je van ons gewend bent, informeren we je over deze tariefswijziging.

Welke tarieven wijzigen er per 1 juli 2019?

Zoals je van ons gewend bent, informeren we je over de wijziging van de variabele energietarieven per 1 juli 2019: 

  • Onze variabele leveringsprijs daalt
  • Onze vaste leveringsprijs blijft gelijk
  • Netbeheerkosten en overheidsheffingen blijven gelijk

Deze wijziging geldt als je een contract hebt met een variabele prijs. Vanaf half mei informeren we je persoonlijk als deze tariefswijziging voor jou geldt. Daarna bewaren we de informatie voor je in je Mijn Vattenfall correspondentie

Rond 22 juni verwerken we de nieuwe tarieven en vind je ze in je contract in Mijn Vattenfall. Natuurlijk berekenen we ze pas per 1 juli.

Waardoor wijzigen de energieprijzen?

Op de energiemarkten voor stroom en gas zijn de afgelopen maanden de prijzen gedaald ten opzichte van de marktprijzen in 2018. Dit betekent dat wij voor de levering van stroom en gas in het tweede halfjaar van 2019 lagere inkoopkosten hebben. Deze lagere inkoopkosten rekenen wij door in onze energietarieven per 1 juli 2019. De daling is voor zowel stroom als gas.

Een rekenvoorbeeld: Voor een ondernemer met een jaarverbruik van 7.000 kWh en 2.000 m3 is de daling op jaarbasis € 80,- (inclusief btw). Voor stroom € 28,- en voor gas € 52,-. De tariefwijziging is minimaal. Daarom is het op basis van deze tariefswijziging nu niet nodig om uw termijnbedrag aan te passen.

Zo is uw termijnbedrag opgebouwd

U betaalt niet alleen aan ons, maar ook aan uw netbeheerder en de overheid. Wij zorgen ervoor dat de netbeheerder en de overheid hun deel krijgen. Bij een gemiddeld verbruik van 7.000 kWh en 2.000 m3, is uw termijnbedrag zo opgebouwd:

Opbouw termijnbedrag zakelijk 2019

U bepaalt wat u betaalt

Door deze verlaging kunt u ervoor kiezen om uw termijnbedrag te verlagen. Of is uw energieverbruik de afgelopen tijd veranderd? Dan is het misschien verstandig uw termijnbedrag zo te laten of juist te verhogen. Daarom adviseren we u om weer even uw termijnbedrag te checken. Zo voorkomen we samen verrassingen op uw jaarafrekening.

Als u toch liever een ander termijnbedrag betaalt, regelt u dat ook eenvoudig in Mijn Nuon. Want uiteindelijk bepaalt u zelf wat u betaalt.

Pas zelf uw termijnbedrag aan

Nuon Ondernemersdesk

Over naar een contract met vaste prijs?

Wij begrijpen dat u de energietarieven liever niet ziet stijgen. Daarom adviseren we u om uw contract om te zetten naar een contract met vaste prijs. Wilt u weten wat voor uw situatie het beste is? Onze energieadviseurs van de Ondernemersdesk zitten voor u klaar. Zij helpen u graag verder.

Natuurlijk helpen we u ook graag met besparen

Bespaartips voor uw branche

Bespaartips-voor-uw-branche_716x340.jpg

Wilt u weten hoe u met uw bedrijf energie bespaart? Bekijk de verschillende bespaartips voor uw branche.

Over naar een contract met vaste prijs?

vaste-prijs-contract_628x298.jpg

Bent u meer op zoek naar de zekerheid van vaste prijs? Slim, want zo weet u de komende jaren precies waar u aan toe bent. Vind daarom het energieproduct dat bij u past.

Heeft u al Nuon Blijven Loont korting?

nuonblijvenloont.jpg

We zijn blij dat u klant bent. Daarom belonen we we trouwe klanten met korting op de variabele leveringskosten van stroom. De korting loopt elk jaar op, tot een maximum van 25%. Zolang u klant blijft. Nuon Blijven Loont aanvragen

Interessant artikel?