Per 1 juli verlagen wij onze variabele leveringskosten

Per 1 juli verlagen wij onze variabele leveringskosten voor stroom en gas. We leggen uit wat dit betekent voor je energierekening.

Goed nieuws we verlagen onze tarieven

We verlagen per 1 juli onze variabele leveringskosten voor stroom en gas. De afgelopen periode is er een flinke daling te zien van de prijzen op de stroom- en gasmarkt. Daardoor valt onze inkoopprijs lager uit. Dit voordeel berekenen we weer aan je door. 

Verandering regiotoeslag gas

Per 1 juli maken we geen onderscheid meer in waar je woont en ons gas afneemt.  Onze variabele leveringskosten zijn per 1 juli regio-onafhankelijk.

Lees alles over regiotoeslag

Heb je stadsverwarming?

De tarieven voor stadswarmte wijzigen nu niet. Onze stadswarmtetarieven bepalen we als de overheid de voorgestelde tarieven voor warmte heeft gepubliceerd. Dit gebeurt naar verwachting in de tweede helft van december. In januari 2021 laten we je weten wat dit voor je warmtetarief betekent.

Bekijk de huidige tarieven

We informeren je persoonlijk

Als deze wijziging invloed heeft op je energieprijs, ontvang je persoonlijk bericht. Zo weet je precies wat deze tariefswijziging voor jou betekent. Deze informatie vind je dan ook terug in Mijn Correspontie.

De energieprijs bestaat uit drie onderdelen:

Opbouw energieprijs

Je betaalt niet alleen aan ons, maar ook aan je netbeheerder en de overheid. Wij zorgen ervoor dat de netbeheerder en de overheid hun deel krijgen. In de afbeelding zie je een voorbeeld van de opbouw van een termijnbedrag bij een energieverbruik van 2.000 m3 gas en 7.000 kWh stroom.


sme_prijsverdeling_jul20.png

Veelgestelde vragen

De afgelopen periode is er een flinke daling te zien van de prijzen op de stroom- en gasmarkt. Daardoor valt onze inkoopprijs lager uit. Dit voordeel berekenen we weer aan je door.

Sinds 2006 zijn de kosten voor het leveren van gas afhankelijk van waar je in Nederland ons gas afneemt. Wij berekenen hiervoor de zogenaamde regiotoeslag gas.

Er wordt voortaan geen onderscheid in prijs meer gemaakt waar in Nederland het gas wordt afgenomen. De variabele leveringskosten zijn hiermee per 1 juli regio-onafhankelijk geworden. Meer lees je op vattenvall.nl/regiotoeslag.

De variabele leveringskosten zijn per 1 juli regio-onafhankelijk geworden. Als je gaat verhuizen blijf je dezelfde prijs voor het gas betalen.

De tarieven voor stadswarmte wijzigen nu niet. Deze tarieven bepalen we als de overheid de voorgestelde tarieven voor warmte heeft gepubliceerd. Dit gebeurt naar verwachting in de tweede helft van december. In januari 2021 laten we je weten wat dit voor je warmtetarief betekent.

Deel deze pagina