Vattenfall is partner van Dutch Design Week 2023

Vattenfall is dit jaar exclusieve businesspartner van Dutch Design Week (DDW), het grootste technische designevent in Noord-Europa, dat vanaf 21 oktober van start gaat in Eindhoven. Een van de kernthema’s van de DDW is circulariteit. Als onderdeel van de samenwerking organiseren we een challenge en een masterclass waarin we ontwerpers uitnodigen met ons te werken aan circulaire oplossingen voor windturbines. 

Over de Dutch Design Week

De Dutch Design Week (DDW) vindt dit jaar plaats van 21 tot 29 oktober in Eindhoven. DDW opent, deelt en verbindt alle verschillende perspectieven die designers te bieden hebben. De nadruk ligt op experiment, vernieuwing en cross-overs.

DDW gaat niet alleen over het ontwerp direct om je heen, maar ook over hoe de toekomst eruitziet op een aantal grotere maatschappelijke thema’s, zoals mobiliteit, voedsel, energiegebruik en grondstoffen. Het event presenteert werk en concepten van meer dan 2.600 ontwerpers aan meer dan 355.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Met korting naar de Dutch Design Week

Onze vaste klanten kunnen we een exclusieve korting aanbieden. Een prachtige kans om dit inspirerende evenement bij te wonen. In plaats van de reguliere prijs van € 24,50, bestel je online kaarten voor € 20.

Met korting naar de DDW

Recyclen van bladen van windmolens

"Als partner van de Dutch Design Week gaan we het gesprek aan met het publiek en de thought leaders in het veld. We laten zien hoe we als energiebedrijf werken aan fossiele vrijheid en geven daarmee invulling aan onze rol als innovatieve speler in de markt", zegt Cilia de Cock, Senior Stakeholder Manager Offshore Wind NL. 

Zo organiseren we een zogenoemd What If Lab, een challenge waarbij we technische en creatieve ontwerpers uitnodigen om met ons te werken aan circulaire oplossingen voor ontmantelde windparken.”

What If...

Om op een duurzame wijze aan de groeiende vraag naar energie te voldoen, is de inzet van windturbines cruciaal. Windturbines in een windpark hebben een operationele levensduur van zo’n 30 jaar. Maar wat doen we hierna met de ontmantelde onderdelen van de windturbines? Deze vraag zal in de toekomst steeds meer worden meegenomen in het design van windparken. Aan ontwerpers stellen we daarom de vraag: ‘What if…decommissioning a wind farm becomes a gold mine of resources?’

Masterclass circulariteit

Cilia: "Geselecteerde en gespecialiseerde designbureaus kunnen zich tot 5 oktober via een speciale website aanmelden voor het What If Lab. De challenge wordt echter ook breder uitgezet, wat betekent dat iedereen die hier een voorstel voor wil doen, zich kan aanmelden. Op 24 oktober organiseren we tijdens de Dutch Design Week een masterclass in Eindhoven om de drie door ons geselecteerde designbureaus en aanmelders verder op weg te helpen en te briefen, samen met experts op het gebied van circulariteit. In maart 2024 worden de ontwikkelde concepten aan Vattenfall gepresenteerd en vervolgens bekijken we welke ervan in aanmerking komen voor een verdere uitwerking."

Meer over energie