1. MKB
  2. Klantenservice MKB
  3. Belasting voordeel MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen biedt ook belastingvoordeel

Als je als ondernemer maatschappelijk verantwoord onderneemt, profiteer je mogelijk ook van belastingvoordeel.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Als ondernemer kun je voordelig investeren in energiezuinige technieken. Dat kan via de Energie Investeringsaftrek (EIA). Je mag 54,5% van de investeringskosten aftrekken van je winst, bovenop je normale afschrijving. Daarbij komt nog het voordeel van lagere energiekosten omdat je energie bespaart.

Deze investeringen komen in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek

Op de Energielijst zie je welke investeringen (bedrijfsmiddelen) voor EIA in aanmerking komen. Als een advies leidt tot het doorvoeren van besparende maatregelen, dan vallen de kosten van dit advies ook onder de Energie Investeringsaftrek.

Zo vraag je EIA aan

Op de website van de RVO check je binnen een paar minuten of je investering in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek. Je kunt dan meteen je aanvraag indienen. Dien je aanvraag binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen in.

Energie Investeringsaftrek aanvragen

Milieu Investeringsaftrek (MIA)

Met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) haal je mogelijk nog meer belastingvoordeel. Daarmee kan je investeringsaftrek oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop je normale investeringsaftrek. Daarnaast kun je met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamill) mogelijk om tot 75% van de investeringskosten in één jaar af te schrijven. (bron: website rvo

Deze investeringen komen in aanmerking voor MIA en Vamil

Op de Milieulijst vind je de ruim 300 investeringen die je milieuwinst kunnen opleveren.

Zo vraag je MIA en/of Vamil aan

Op de website van de RVO check je binnen een paar minuten of je investering in aanmerking komt voor MIA of Vamil. Je kunt dan meteen je aanvraag indienen. Doe dat binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichtingen.

MIA en/of Vamil aanvragen

Deel deze pagina

Lees meer over fiscale voordelen