Zonnepanelen aanschaffen: waar moet je rekening mee houden

De aanschaf van zonnepanelen vraagt een forse investering. Met de onderstaande tips hielpen wij een van de winnaars van de Vattenfall Club Competitie op weg. Doe er ook je voordeel mee.

Vraag meer offertes aan

Zonnepanelen zijn niet goedkoop. Soms is de ene leverancier behoorlijk wat goedkoper dan de andere. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan. Kijk daarbij wel verder dan de prijs alleen. Hoeveel energie je panelen opwekken, is onder meer afhankelijk van het type zonnepaneel en de ligging. Houd hier rekening mee bij je keuze van een leverancier.

Een lagere energierekening

Je energieleverancier verrekent de energie die je opwekt met de energie die je verbruikt. Dit heet salderen. Hierdoor gaat je energierekening omlaag. Produceer je meer elektriciteit dan je zelf verbruikt, dan krijgt je hiervoor een lager tarief terug. Hoeveel je energie je precies oplevert, is afhankelijk van je energieleverancier.

Check of je meter geschikt is

Niet alle meters zijn geschikt om te salderen. Neem contact met je netbeheerder op om dit te controleren.

Registreer je zonnepanelen

Meld je zonnepanelen altijd aan voordat u ze laat installeren via deze website.

Subsidie

Voor sportverenigingen die zonnepanelen willen aanschaffen, is subsidie beschikbaar. Kijk hier voor de meest recente regels of vraag je installateur om advies.

Negen winnaars, negen keer feest

Dit was één van de negen winnaars van de Nuon Club Competitie. Bij alle clubs was het uiteraard groot feest. Met het prijzengeld investeren ze in maatregelen om de energierekening flink naar beneden te brengen. Bekijk hier het filmpje van de prijsuitreiking.

Je kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 08.00 tot 15.00 uur op 020 89 20 255. Wij zijn er voor jou.

Interessant artikel?