Duurzaam investeren? Aantrekkelijke regeling voor ondernemers

Zonnepalen, HR-glas, verlichting, isolatie: je kunt op veel manieren investeren in een duurzame bedrijfsvoering. Doe je dit, dan kom je wellicht in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA). Dit levert gemiddeld 10% netto voordeel op. Naast natuurlijk de lagere energierekening!

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) publiceert elk jaar een energielijst met allerlei duurzame technieken, waarmee je met je bedrijf in aanmerking kunt komen voor belastingaftrek. In totaal staan er meer dan 160 energiebesparende technieken op de energielijst. Nieuw in 2015 zijn onder meer energiezuinige koeling van serverruimtes, lichtgewicht laadbakken voor bedrijfswagens, direct gasgestookte hoogtemperatuur tapwaterboilers en een droog- en verwarmingssysteem voor ventilatielucht voor het drogen van akkerbouwproducten in loodsen.

Aanvragen

Ga je investeren in duurzame bedrijfsvoering en staat je initiatief niet op de Energielijst, dan kun je toch een verzoek indienen bij de RVO.nl voor belastingaftrek. Let op: wil je gebruik maken van de regeling, dan moet je dit binnen 3 maanden na aankoopdatum bij het RVO.nl aanvragen. De EIA geldt alleen voor investeringen van € 2.500,- of meer. Voor 2015 is een budget vastgesteld van 106 miljoen euro, dus wacht niet te lang!

Je kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 08.00 tot 15.00 uur op 020 89 20 255. Wij zijn er voor jou.

Interessant artikel?