1. MKB
  2. Vattenfall Extra's
  3. Bespaaradvies
  4. Duurzaam ondernemen
  5. Sfeer in je winkel voor weinig: zo doe je dat

Sfeer in je winkel voor weinig: zo doe je dat

Met een goede sfeer in je winkel zien je producten er nog aantrekkelijker uit. Je onderscheidt jezelf van je concurrent. We geven tips voor meer sfeer, op een energiebesparende manier.

Meer sfeer in je winkel én energie besparen

Zorgen voor een optimale sfeer én besparen op de energierekening, het is mogelijk! Wel zo fijn in deze tijden. Ontdek hoe het kan met onderstaande tips:

Etalageverlichting en winkelverlichting: LED

Een fijne sfeer valt en staat met de juiste winkel- en etalageverlichting.

  • Met led-verlichting bijvoorbeeld, zorg je snel voor een aantrekkelijke sfeer in de winkel en in de etalage. De tijd dat led-lampen alleen verkrijgbaar waren in kil en koud licht, is namelijk allang voorbij! Ook zijn led-lampen er in allerlei vormen en maten. Zo kun je de sfeer in de winkel helemaal naar jouw hand zetten.
  • Voor sfeervol, warm licht adviseren we lampen met een lichtkleur van 3000K of minder. 
  • Wist je dat led-verlichting 85% zuiniger is dan ‘normale’ verlichting en tot wel 20 jaar meegaat? Kortom, een duurzame investering waarmee je ook nog eens flink op je energieverbruik bespaart.

Zorg ook voor een fijn binnenklimaat

Een fijn binnenklimaat is belangrijk voor de sfeer en het comfort in je winkel. Zo bereik je dat:

  • Een aangename temperatuur in de winkel is natuurlijk onmisbaar. Een slimme thermostaat kan je helpen de temperatuur in je winkel te regelen, terwijl je ook nog eens op je verwarmingskosten bespaart. Bekijk ook hoe het staat met je isolatie. Door goed te isoleren blijft je winkel ‘s winters aangenaam warm en in de zomer lekker koel. Ook dat scheelt weer in de energierekening.
  • Door regelmatig te ventileren zorg je voor genoeg verse lucht in de winkel. En dat is niet alleen prettig voor je klanten, maar ook nog eens stukken beter voor de gezondheid van je personeel. 
  • Ook de juiste luchtvochtigheid is belangrijk voor een fijn binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Met een luchtvochtigheidsmeter kun je dit goed in de gaten houden.

Meer advies om energie te besparen?

Deel deze pagina