2018 droomjaar voor zonnepanelenbezitters

De energieopbrengst van zonnepanelen in Nederland was het afgelopen jaar 10 tot 25 procent hoger dan verwacht. Vooral zonnepanelenbezitters in het oosten en zuiden van het land profiteerden hiervan.

Ook zonne-energie bij bewolking

Meer zonneschijn betekent meer zonne-energie. Dat is logisch. Maar wist je dat je ook op bewolkte dagen energie kunt opwekken met zonnepanelen? Dat heeft te maken met de hoeveelheid zoninstraling. Sterker nog: als een zonnesysteem té heet wordt, is de opwek niet optimaal. De beste maanden in 2018 waren mei, juni en juli. Hieronder hebben we nog een aantal andere interessante weetjes voor jou op een rij gezet.

Jaaropbrengst zonnepanelen in 2018 tot 25% hoger  

"Gedurende 2018 brachten zonnepanelen vergeleken met het langjarig gemiddelde van 1981 tot 2010 zo'n tien tot vijfentwintig procent meer op, afhankelijk van waar je woont in Nederland. De landelijk gemiddelde meeropbrengst in 2018 t.o.v. 1981-2010 is 18,9 procent" aldus onderzoekers van de Universiteit Utrecht (bron).

Groei van zonne-energie zorgt ook in 2018 voor zonnestroomrecords

Nu steeds meer mensen zonnepanelen nemen, stijgt de energie die uit zonnestroom wordt opgewekt. Zo groeit ook het aandeel zonnestroom in Nederland in de totale energiemix. Arjen van der Spek (productmanager Zon bij Vattenfall) over zijn verwachtingen: “In 2017 zijn in Nederland naar schatting 110.000 nieuwe zonnesystemen geïnstalleerd. Samen zijn zij goed voor zo’n 600 megawattpiek, waarmee omgerekend 155.000 gemiddelde huishoudens volledig van elektriciteit kunnen worden voorzien. Ik verwacht dat die ontwikkeling de komende jaren door zal zetten"

Inzicht in potentie en werkelijke opwek van zonnepanelen

Om er zeker van te zijn dat de zonnepanelen die wij verhuren genoeg opbrengen, monitoren we zelf ook steeds de prestaties van de geïnstalleerde zonnesystemen. Via slimme monitoring koppelen we de werkelijk opgewekte energie met de informatie die wij hebben over de actuele zoninstraling per zonnesyteem en adres. Zo kunnen we de service, het onderhoud en de reparatie bieden die past bij zonnepanelen verhuur

Nederland is een ideaal land voor zonnepanelen: er is voldoende zon en het is niet te warm.

Zonnepanelen huren?

Ben je benieuwd of je zonnepanelen kunt huren en hoeveel panelen er op je dak passen? Doe dan de eerst de Zonnepanelen Check. Zo weet je direct je maandelijkse huurbedrag en wat het je oplevert.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat je heel wat vragen hebt voordat je zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust je tijd. Wij helpen je alvast met onderstaande artikelen. 

Interessant artikel?