1. Home
  2. Kennis
  3. Wat is groene energie

Wat is groene energie?

Groene energie is energie die we opwekken uit schone bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan zonne-energie, windenergie en de energie die we opwekken uit waterkracht. Of gas uit natuurlijk afval. Dat is duurzame energie.

Wat is groene energie voor Vattenfall?

Groene energie is energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. Of duurzaam gas uit natuurlijke afvalstromen. Door te luisteren begrijpen we dat je vragen hebt over hoe onze energie wordt opgewekt. Nog niet al onze energie is duurzaam, daar zijn we eerlijk over. Zo leveren we ook nog ‘standaard’ stroom en gas. Eén van de redenen hiervoor is dat we simpelweg nog niet genoeg groene energie opwekken voor heel Nederland. Wel werken we toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds groener wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn.

Onze groene stroom is écht groen

Als je groene stroom koopt, zou je denken dat je daarmee automatisch bijdraagt aan de productie van groene stroom in Nederland. Dit is niet altijd het geval. Soms heb je bijvoorbeeld te maken met standaard stroom die via een trucje als groene stroom verkocht mag worden. Bij ons mag je er gerust van uitgaan dat groene stroom écht groen is. Dat betekent dat we die groene stroom zelf in Nederland opwekken. Kijk maar op ons stroometiket. Wij werken hard aan de ontwikkeling van groene energie en dat doen we graag samen met jou.

Ons groene gas is écht groen

Veel leveranciers hebben het over 100% groen gas terwijl er bijvoorbeeld CO2-gecompenseerd gas doorheen zit. Dit is natuurlijk verwarrend. CO2-gecompenseerd gas is gewoon aardgas. Er worden alleen ergens in de wereld bomen geplant om de CO2-uitstoot van dit aardgas te compenseren. Als wij het hebben over groen gas, bedoelen we gas dat is gemaakt van 100% biogas. Dit noemen we écht groen gas, gemaakt van fossielvrije grondstoffen.

 

 

Stel je energieproduct samen

Bij ons stel je eenvoudig je eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor groene stroom van Vattenfall en MixGroen Gas.

Vertel ons wat je wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij je past.

Stel je energieproduct samen

Groene energie: betekenis voor de toekomst

Wij streven ernaar om in de toekomst alleen groene energie te leveren. Dat vraagt om een flinke omslag, waar wij onze verantwoordelijkheid nemen. We hebben een heldere ambitie: binnen één generatie 100% vrij zijn van fossiele brandstof. Om dit te bereiken investeren we fors in onze eigen productie van groene stroom en maken we met MixGroen Gas en PuurGroen Gas het Nederlandse gasnet groener. We lopen voorop bij de ontwikkeling van nieuwe windparken, werken we aan een superbatterij voor de opslag van stroom en slaan we duizenden laadpalen in de grond om elektrisch te rijden.

Lees meer over groene stroom en haar betekenis voor de toekomst:

Deel deze pagina

Lees verder over groene energie