Wat is groene energie

Wat is groene energie? Dat leggen we graag aan je uit

Vraag je jezelf af: wat is groene energie en wil je weten hoe wij daarmee omgaan? Groene energie is energie die we opwekken uit schone bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan zonne-energie, windenergie en de energie die we opwekken door middel van waterkracht. Duurzaam dus. We vertellen je er graag meer over.

Duurzame energie aanvragen

Wat is groene energie voor Vattenfall?

Groene energie is energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. Door te luisteren begrijpen we dat je vragen hebt over hoe onze energie wordt opgewekt. Nog niet al onze energie is duurzaam, daar zijn we eerlijk over. Zo verzorgen we ook nog ‘grijze’ stroom en gas. Eén van de redenen hiervoor is dat we simpelweg nog niet genoeg groene energie opwekken voor heel Nederland. Wel werken we toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds groener wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn.

Onze groene stroom is écht groen

Als je groene stroom koopt, zou je denken dat je daarmee automatisch bijdraagt aan de productie van groene stroom in Nederland. Dit is niet altijd het geval. Soms heb je bijvoorbeeld te maken met grijze stroom die via een trucje als groene stroom verkocht mag worden. Bij ons mag je er gerust van uitgaan dat groene stroom écht groen is. Dat betekent dat we die groene stroom zelf in Nederland opwekken. Wij werken hard aan de ontwikkeling van groene energie en dat doen we graag samen met jou. 

Groene energie: betekenis voor de toekomst

Wij begrijpen dat je het belangrijk vindt dat we in de toekomst alleen groene energie verzorgen. Dat vraagt om een flinke omslag, waar wij natuurlijk onze verantwoordelijkheid nemen. Een heldere ambitie helpt ons daarbij: binnen één generatie willen we 100% vrij zijn van fossiele brandstof. Hoe we dat gaan doen? We investeren fors in onze eigen productie van groene stroom. Zo lopen we voorop bij de ontwikkeling van nieuwe windparken, werken we aan een superbatterij voor de opslag van stroom en slaan we duizenden laadpalen in de grond om elektrisch te kunnen rijden. Benieuwd naar onze duurzame energie-oplossingen? Lees meer over groene energie en haar betekenis voor de toekomst op:

Gas met CO2-compensatie

Heb je naast groene stroom ook gas nodig? Zoals je weet is gas niet duurzaam. Wel verzorgen we gas met CO2-compensatie. Hierbij compenseren we jouw CO2-uitstoot met het inkopen van certificaten. Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland. We begrijpen best dat je in de toekomst meer van ons verwacht. Daarom werken we hard aan duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan stadswarmte waarbij we huizen met restwarmte uit de industrie verwarmen.

Stel jouw energieproduct samen

Bij ons stel je jouw eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Fijn toch? Wil je alleen groene stroom van Vattenfall of neem je gas met CO2-compensatie erbij? Vertel ons wat jouw wensen zijn en wij helpen je aan de duurzame energie die bij jou past. Je bent bij ons verzekerd van een goede prijs.

Stel jouw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij je wensen past en stel direct je energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?