1. Home
  2. Kennisbank
  3. Wat is groene energie

Wat is groene energie?

Groene energie is energie die we opwekken uit schone bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan zonne-energie, windenergie en de energie die we opwekken uit waterkracht. Dat is duurzame energie.

Wat is groene energie voor Vattenfall?

Groene energie is energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. Door te luisteren begrijpen we dat je vragen hebt over hoe onze energie wordt opgewekt. Nog niet al onze energie is duurzaam, daar zijn we eerlijk over. Zo leveren we ook nog ‘grijze’ stroom en gas. Eén van de redenen hiervoor is dat we simpelweg nog niet genoeg groene energie opwekken voor heel Nederland. Wel werken we toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds groener wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn.

Onze groene stroom is écht groen

Als je groene stroom koopt, zou je denken dat je daarmee automatisch bijdraagt aan de productie van groene stroom in Nederland. Dit is niet altijd het geval. Soms heb je bijvoorbeeld te maken met grijze stroom die via een trucje als groene stroom verkocht mag worden. Bij ons mag je er gerust van uitgaan dat groene stroom écht groen is. Dat betekent dat we die groene stroom zelf in Nederland opwekken. Wij werken hard aan de ontwikkeling van groene energie en dat doen we graag samen met jou.

Groene energie: betekenis voor de toekomst

Wij streven ernaar om in de toekomst alleen groene energie te leveren. Dat vraagt om een flinke omslag, waar wij onze verantwoordelijkheid nemen. We hebben een heldere ambitie: binnen één generatie 100% vrij zijn van fossiele brandstof. Om dit te bereiken investeren we fors in onze eigen productie van groene stroom. We lopen voorop bij de ontwikkeling van nieuwe windparken, werken we aan een superbatterij voor de opslag van stroom en slaan we duizenden laadpalen in de grond om elektrisch te rijden.

Lees meer over groene stroom en haar betekenis voor de toekomst:

Gas met CO2-compensatie

Het kan zijn dat je naast groene stroom ook gas nodig hebt. Zoals je weet is gas niet duurzaam. Daarom leveren we gas met CO2-compensatie. We compenseren je CO2-uitstoot met het inkopen van certificaten. Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland. We werken we hard aan duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan stadswarmte waarbij we huizen met restwarmte uit de industrie verwarmen.

Stel je energieproduct samen

Bij ons stel je eenvoudig je eigen energieproduct samen, zo duurzaam als je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor groene stroom van Vattenfall en gas met CO2-compensatie.

Vertel ons wat je wensen zijn en wij helpen je aan een energieproduct dat bij je past.

Stel je energieproduct samen

Deel deze pagina

Lees verder over groene energie