Winterdip? Zorg voor voldoende vitamine D

Vitamine D zorgt voor een beter immuunsysteem, sterkere botten en tanden en voor een goede werking van de spieren. Het maakt ons scherper, relaxter en energieker. In de lente- en zomermaanden maakt je lichaam via zonlicht zelf 90% van de dagelijkse behoefte aan vitamine D aan. Maar hoe doe je dat in de donkere wintermaanden?

3 manieren om 's winters genoeg vitamine D binnen te krijgen

In de winter is er onvoldoende natuurlijk zonlicht om genoeg vitamine D aan te maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ook ’s winters te behalen:

  1. Door melk, vette vis en ei te eten.
  2. Door voedingssupplementen met vitamine D3 te slikken, aldus het Voedingscentrum.
  3. Door dagelijks 10 minuten te douchen met een Sunshower. Deze Sunshower gebruikt op een veilige manier de positieve eigenschappen van zonlicht. 

Wat is een Sunshower?

  • De Sunshower wordt geplaatst in de doucheruimte en zorgt voor lichttherapie tijdens het douchen.
  • Door de veilige hoeveelheid UV-licht maakt je lichaam vitamine D aan.
  • Het infrarode licht vermindert pijnklachten of stijfheid.
  • De Sunshower is getest en ontwikkeld in samenwerking met TNO en medisch specialisten van LUMC en VUMC.
  • Het product voldoet aan alle strikte EU-installatierichtlijnen. Het is gekeurd door Europese keuringsinstanties en heeft daardoor het CE-keurmerk.
Lees meer

Medewerkers van Vattenfall namen de ‘proef op de zon’

Bij Vattenfall namen wij ‘de proef op de zon’. Afgelopen winter hebben een aantal medewerkers de Sunshower zelf getest. Zij douchten 3 maanden lang dagelijks met een Sunshower. Dit onderzoek werd begeleid door een arts. De resultaten waren opvallend positief: het vitamine D-niveau was gemiddeld 31% gestegen tijdens die maanden, hoger dan het landelijk gemeten gemiddelde. Daarnaast voelden de  medewerkers zich vitaler, sterker, blijer en energieker. “UV-licht en vitamine D heb je nodig, ook in de winter. Ik voel me uitgerust en vol energie”, aldus één van de deelnemers.

En hoe zit het met het energieverbruik? Dat is laag. Per douchebeurt van 10 minuten zijn de kosten van de Sunshower Combi ongeveer 8 cent*. 

* Afhankelijk van de tarieven van jouw contract. In dit geval is gerekend met € 0,23 per kWh. 

Deel dit artikel