1. Home
  2. Kennis
  3. Verschil energielabel A en B

Verschil energielabel A en B

Energielabel A en B zijn beide ‘groene’ energielabels. Dat betekent dat deze energielabels alleen aan huizen worden toegekend waarin veel energiebesparende maatregelen zijn genomen. De labels hebben overeenkomsten, maar zijn niet voor niets verschillende labels. We leggen de verschillen uit.

Wat is het verschil tussen energielabel A en B?

Het verschil tussen energielabel A en B is het ontbreken van één of meerdere energiebesparend maatregelen. Leg je op het dak van een energielabel B huis zonnepanelen, dan kent de overheid dit huis energielabel A toe. Het helpt om je huis te moderniseren. Vervang je verouderde cv-ketel voor een warmtepomp. Zo kom je weer een stapje dichter bij energielabel A. Welke energiebesparende maatregelen je moet nemen om van een energielabel B huis naar een energielabel A huis te komen, is per woonsituatie verschillend.

Verschil energielabel a en b verkleinen

Via verbeterjehuis.nl bekijk je gemakkelijk en snel welke maatregelen je nog kunt nemen om jouw huis van een energielabel B huis naar een energielabel A huis te transformeren. Je kunt na het invullen van de test kiezen welke maatregel je zou willen nemen. Je krijgt dan meteen te zien hoeveel je per jaar meer kunt besparen door deze maatregel te nemen. Op deze manier bereken je daarnaast gemakkelijk hoe lang je erover doet om deze energiebesparende maatregelen terug te verdienen.

Verschil energielabel A en B

Deel deze pagina

Lees meer over energie