1. Home
  2. Kennis
  3. Top 5 duurzame cadeau artikelen van Exclusief

Top 5 duurzame cadeau-artikelen van Exclusief

Wij streven een duurzaam bestaan na zonder fossiele brandstoffen. Duurzame cadeaus passen hier niet alleen heel goed bij, maar zijn ook nog eens verrassend leuk. Wij hebben een top 5 duurzame cadeau-artikelen.

Sokken van SOXS – stijlvol goed doen

Wollen sokken ouderwets? Niet die van SOXS! De sokken zijn natuurlijk en duurzaam, maar ook helemaal van nu.

De Nieuw-Zeelandse ecologische wol (biologisch) wordt met liefde voor de schapen verkregen. Ook zorgt SOXS ervoor dat alle productieprocessen eerlijk zijn. Het bedrijf is volledig maatschappelijk verantwoord. Dat betekent onder andere dat zij eerlijke lonen en normale werktijden hanteren, gegarandeerd kinderarbeid-vrij. Een heerlijk paar unisex sokken voor koukleumen, gemaakt met liefde voor de wereld.

Bestel de SOXS bij Exclusief

Wollen Klippan kleed in diverse kleuren

De dekens en plaids van Klippan zijn misschien wel de bekendste die er zijn. Ze zijn in elk geval enorm geliefd bij velen, omdat alleen de fijnste wollen en katoenen vezels gebruikt worden om de collectie te weven: ze zijn allemaal gemaakt van 100% lamswol en eco-wol. 

Lamswol is heerlijk zacht, hypoallergeen, ventilerend en erg comfortabel. En dan kun je ook nog kiezen uit een veelzijdige verzameling kleuren en patronen. Zie je jezelf er al onder liggen? Het productieproces is ook zo milieuvriendelijk mogelijk ingericht.

Een fris huis met de natuurlijke schoonmaakmiddelen uit de Green Soap Box

Met de zes natuurlijke schoonmaakmiddelen uit de Green Soap Box kan je vooruit. De schoonmaakmiddelen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en de verpakking is 100% recyclebaar. De Green Soap Box bevat: handzeep, afwasmiddel, allesreiniger spray en navulling, toiletreiniger en wasmiddel.

Sagaform Steel Bottle

Koop jij regelmatig een flesje water op het station of bij de benzinepomp? Je moet natuurlijk genoeg dringen maar heb je er wel eens over nagedacht dat dit duurzamer kan? Bijvoorbeeld met deze herbruikbare roestvrijstalen fles.

Een fles die niet alleen jouw koude water, of andere drankjes, tot wel 24 uur koud hout. Maar die ook thee of koffie warm houdt. Minstens 12 uur lang. Voldoende voor een halve liter en de fles ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Speelplezier met houten speelgoed

Doe je (klein)kind de eco houten driewieler cadeau en je hebt binnen no-time een ware coureur in huis. Voor crashes hoef je niet bang te zijn. Het dubbele voorwiel zorgt ervoor dat de driewieler extra stabiel is.

De fiets is handgemaakt van duurzaam snelgroeiend berkenhout. Daarnaast wordt er ook nog eens een boom geplant voor iedere fiets die wordt verkocht. De verf is op waterbasis en de verpakking is gemaakt van gerecycled karton.

Deel deze pagina

Lees meer over energie