1. Home
  2. Kennis
  3. Tips kiezen zakelijke beveiligingscamera

Tips bij kiezen van zakelijke beveiligingscamera

Een professioneel beveiligingssysteem in je winkel of bedrijf. Wel zo’n veilig idee. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij je keuze van je beveiligingscamera. Het belangrijkste is dat je kiest wat het beste bij jouw situatie past. Met deze tips helpen wij je om de juiste beveiligingscamera te kiezen.

Kies voor digitaal

Vroeger waren analoge beveiligingscamera’s de standaard. Tegenwoordig zijn digitale camera’s beschikbaar. Digitale camera’s hebben scherpere beelden en meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de beelden via je tablet en/of je smartphone bekijken. Het is wel belangrijk om een bewakingscamera te kiezen met voldoende megapixels (minstens 1 MP). Anders worden de beelden onscherp. En dat je erop let dat je een beveiligingscamera kiest die niet verouderd is.

Buiten of binnen beveiligingscamera

Als je een beveiligingscamera buiten plaatst, let er dan op dat de camera weerbestendig is. Een camera voor buiten is te herkennen aan de IP67-classificatie. Bij weinig verlichting is een camera met infraroodverlichting geschikter. Kijk daarbij ook naar het aantal lux van de camera. Hoe lager de lux, hoe beter de prestatie in het donker. Bij binnen camera’s is het belangrijk om rekening te houden met tegenlicht in je winkel of bedrijf. De bewakingscamera moet dan een Backlight Compensation hebben, die voorkomt dat de camera wordt overbelicht.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn al camera’s te krijgen vanaf ongeveer 60 euro. De beeldkwaliteit van goedkope camera’s is lager. Na inbraak of diefstal is het belangrijk dat de beelden goed scherp zijn. Kies dus niet voor een te goedkope bewakingscamera.

Stel de veiligheid voorop

Een bedraad systeem is een veiliger dan wifi. Een draadloos systeem kan uitvallen of worden verstoord. Camerabeveiliging met bedrading is aan te raden. En je wilt voorkomen dat vreemden meekijken met je camerabeelden. Het is dus belangrijk dat fabrikanten op tijd zorgen voor updates. Zelf zorg je er ook voor dat de beelden veilig zijn:

  1. Kies voor een goed en moeilijk te raden wachtwoord.
  2. Installeer zo snel mogelijk de beveiligingsupdates.

Beveiligingscamera kopen of huren

Inbraakbeveiliging voor je bedrijf of winkel is een investering. Vaak wel een die het waard is. Kopen kan, maar huren is ook een optie. Dan spreidt je de kosten uit over een langere periode.

Nog meer zaken

Er zijn meer zaken waarop je kunt letten bij aanschaf, zoals:

  • Of de beveiligingscamera’s vanaf afstand te bedienen zijn
  • Hoeveel opnamecapaciteit het camerasysteem heeft
  • Of de installatie door een expert wordt geplaatst
  • Of er 24/7 service wordt aangeboden
  • Hoeveel camera’s er nodig zijn

Hulp van expert

De beveiligingsexperts van Feenstra geven je graag advies of hulp bij de installatie. De expert inventariseert de inbraak- of diefstalgevoelige punten van je pand en overlegt met je waar de camera's het beste geplaatst kunnen worden. Zo zorg je voor een optimale positionering van de camera’s. 

Deel deze pagina

Meer over zakelijke energie

Meer weten over energie?

De energieleverancier voor het MKB