Zonnepanelen in Almere

De gemeente Almere stimuleert het plaatsen van zonnepanelen, want de stad wil in 2022 energieneutraal zijn. Als jij ook voor zonnepanelen kiest, dan zet je een belangrijke stap richting fossielvrij leven én bespaar je op je energierekening. Op deze pagina ontdek je wat zonnepanelen kosten, wat je kunt besparen en hoe het zit met btw en subsidie.

Almere als energieneutrale stad

Almere wil samen met inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen toewerken naar een energieneutrale stad in 2022. Zonne-energie is daarin een belangrijk middel. Daarom telt Almere al veel zonnepanelen.

Ook wij werken aan een fossielvrije toekomst en hebben in Almere het Zoneiland Almere gebouwd. De 520 zonnecollectoren op dit eiland wekken 10% van de jaarlijkse warmtebehoefte van de wijk op.

Feiten & cijfers Zoneiland Almere

  • 520 zonnecollectoren, in totaal anderhalf voetbalveld groot
  • 2.700 aangesloten huishoudens
  • Wekt 10% van de totale jaarlijkse warmtebehoefte op, gelijk aan 1 miljoen douchebeurten per jaar
  • Ruim 50% CO2-reductie
Meer over energie in Almere

Wij helpen je met het terugvragen van je btw

Wij helpen je met het terugvragen van je btw. Als je zonnepanelen koopt, dan kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, helpt onze partner Alfa Accountants en Adviseurs je daarbij gratis.

Subsidie voor je zonnepanelen in Almere

De subsidieregeling kan per jaar verschillen. Kijk daarom goed op de website van de gemeente of op de energiesubsidiewijzer. Naast subsidies kun je ook gunstige leningen afsluiten voor duurzame aanpassingen aan je huis. Ook daarover vind je meer informatie op de subsidiewijzer.

Reken uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel stroom je kunt opwekken en wat het kost als je zonnepanelen zou kopen.  

Doe de Zonnepanelen Check

Deel deze pagina

Meer informatie over zonnepanelen