1. Home
  2. Kennis
  3. Legplan zonnepanelen

Een legplan voor zonnepanelen: zo zit het

Op een legplan zie je hoe de zonnepanelen op je dak worden geïnstalleerd. Wij maken dat legplan voor je. Daarbij houden we rekening met de oppervlakte, schaduw, richting en obstakels van je dak. Denk hierbij aan een schoorsteen of ventilatiepijp. 

Legplan zonnepanelen: nauwkeurige schatting

Nadat je een offerte hebt aangevraagd, maken we je legplan zonnepanelen. Dat legplan maken we met behulp van een luchtfoto van je huis. Daarop zien we de hellingshoek van je dak en kunnen we inschatten hoeveel zonnepanelen er op je dak passen en hoe we ze kunnen plaatsen. Ook de gegevens die jij hebt ingevuld in de online Zonnepanelen Check helpen hierbij.

Ideaal is dat we een legplan voor jouw zonnepanelen op afstand kunnen maken. We gebruiken speciale software, luchtfoto’s en hoogtedata om een nauwkeurige schatting te maken.

Arjen van der Spek, productmanager Zon bij Vattenfall

We houden rekening met schaduw op je dak

Hoe meer schaduw er op je zonnepanelen valt, hoe minder stroom je zonnepanelen opwekken. Omdat zonnepanelen net als ouderwetse kerstverlichting ‘in serie’ staan, bepaalt het minst krachtige zonnepaneel de totale opwek. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat alle zonnepanelen zoveel mogelijk ‘schaduwvrij’ zijn.

Als je niet wilt dat het zonnepaneel met de laagste opwek de totale opwek bepaalt, kies dan voor zogeheten optimizers in combinatie met de SolarEdge omvormer. Daarmee staan alle zonnepanelen parallel aan elkaar en presteren ze wél optimaal.

Lees meer

Zoveel zonnepanelen heb je nodig

Als je nog geen offerte-aanvraag hebt gedaan en benieuwd bent hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kun je dat eenvoudig laten berekenen. Daarbij houden we rekening met een aantal factoren. Om te beginnen kijken we naar de hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland is dat zo'n 3.500 kWh per jaar. Ook de beschikbare oppervlakte van je dak en het vermogen van de zonnepanelen rekenen we mee. Met onze Zonnepanelen Check bereken je binnen 12 seconden hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Na jouw offerte-aanvraag maken we een legplan zonnepanelen voor je.

We installeren de zonnepanelen in één dag

Nadat je de offerte hebt getekend, maken we een zonnepanelen legplan en komen we bij je langs. We kijken dan waar de omvormer moet komen en hoe de bekabeling moet lopen. Binnen een paar weken installeren we de zonnepanelen, meestal binnen één dag.

Reken uit hoe snel je zonnepanelen terugverdient

Ben je benieuwd hoe snel je zonnepanelen terugverdient? Met onze Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor je uit. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op je dak past, hoeveel stroom je kunt opwekken en wat het kost als je zonnepanelen zou kopen.  

Doe de Zonnepanelen Check

Meer informatie over zonnepanelen