Legplan zonnepanelen

Een legplan voor zonnepanelen: zo zit het

Met een legplan bepalen we hoe de zonnepanelen op je dak komen te liggen. Zo’n legplan voor zonnepanelen verzorgen wij voor je. Daarbij houden we rekening met de oppervlakte en de oriëntatie van je dak. Ook kijken we naar schaduw en eventuele obstakels zoals een dakkapel of een ventilatiepijp. We plaatsen de zonnepanelen horizontaal of verticaal, net wat in jouw situatie beter uitkomt. Wat telt is dat het legplan zo optimaal mogelijk gebruikmaakt van je dak.

Zonnepanelen legplan: nauwkeurige schatting

Na jouw offerte-aanvraag, maken we een zonnepanelen legplan voor je. Hierin staat hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoe we ze plaatsen. Dat doen we op basis van een luchtfoto van jouw huis. Daarop zien we ook de hellingshoek van je dak. We kunnen zo nauwkeuriger bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, dan op basis van de gegevens uit de online Zonnepanelen Check. ‘Ideaal is dat we een legplan voor jouw zonnepanelen op afstand kunnen maken,‘ vertelt Arjen van der Spek, productmanager Zon bij Vattenfall. ‘We gebruiken speciale software, luchtfoto’s en hoogtedata om een nauwkeurige schatting te maken.’

Schaduw? Daar houden we met jouw legplan rekening mee.

Wanneer er schaduw van een boom of schoorsteen op je dak valt, betekent dat jouw zonnepanelen minder opbrengen. Zonnepanelen zijn meestal - net als kerstverlichting - in serie geschakeld. De zwakste schakel bepaalt dan de hoeveelheid stroom die je opwekt. We begrijpen dat je liever niet wilt dat door schaduw op één zonnepaneel je hele systeem minder opwekt. In het legplan voor jouw zonnepanelen houden we daar dan ook rekening mee. We zorgen ervoor dat er geen zonnepanelen in de schaduw liggen. Een andere oplossing is om voor power optimizers van Solar Edge te kiezen. Hiermee heb je het probleem van de ene zwakke schakel niet meer, doordat we daarmee alle panelen parallel aan elkaar koppelen.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Heb je nog geen offerte-aanvraag gedaan en ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Je kan dat online eenvoudig laten berekenen. Daarbij houden we rekening met een aantal factoren. Om te beginnen kijken we naar de hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland is dat zo'n 3.500 kWh per jaar. Ook de beschikbare oppervlakte van je dak en het vermogen van de zonnepanelen rekenen we mee. Met onze Zonnepanelen Check bereken je binnen 12 seconden hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Na jouw offerte-aanvraag maken we een legplan zonnepanelen voor je.

Installatie in een dag

Na ondertekening van de offerte komen we bij je thuis langs voor een schouw. Het zonnepanelen legplan is in die fase al bepaald. Met een schouw bekijken we onder meer waar de omvormer komt en hoe de bekabeling gaat lopen. Binnen enkele weken volgt de installatie en kun je jouw eigen zonne-energie opwekken. Onze collega’s van Feenstra verzorgen de installatie vaak al in één dag. Ze leveren alles werkend voor je op. Wel zo netjes.

Doe de Zonnepanelen Check

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wil je besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat je heel wat vragen hebt voordat je zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust je tijd. Wij helpen je alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?