6 redenen om voor ledlampen te kiezen

Ledlampen zijn duurzaam. Maar ledlampen hebben nog veel meer voordelen. Wij hebben er 6 voor je op een rij gezet.

1. Ledlampen zijn duurzaam

De ledlamp is een van de meest duurzame lampen om je huis mee te verlichten. Een ledlamp gebruikt namelijk niet alleen minder energie, maar gaat ook veel langer mee dan andere lamptypes. Zo gaat een gloeilamp ongeveer 1.000 branduren mee, een spaarlamp 10.000 branduren, terwijl een ledlamp tot 50.000 branduren meegaat. Dit komt neer op een levensduur van 5-10 jaar. Dat is ongeveer 5 keer zo lang als een spaarlamp. Omdat de ledlamp lang meegaat, hoef je deze minder vaak te vervangen.

2. Met ledlamp bespaar je op je energierekening

Ten opzichte van gloei- en halogeenlampen bespaar je tot 90% op je energierekening. Met spaar- en TL lampen loopt dit op tot een besparing van 40% op je energie. In de praktijk scheelt dit al snel tientallen euro’s per jaar.

Doordat ledlampen langer meegaan, hoef je minder vaak lampen te kopen. Zo bespaar je geld.

3. Ledlampen zijn beter recyclebaar

Van de meeste ledlampen is 75% van de onderdelen recyclebaar. Bij traditionele lampen is dit vaak niet het geval. Ledlampen die stuk zijn, mogen gewoon bij het huisafval. Traditionele lampen lever je in bij het verzamelpunt chemisch afval van je gemeente.

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met de Vattenfall Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker. 

Download de app

4. Ledlampen geven direct licht

Spaar- of TL-lampen branden niet meteen op volle sterkte. Ledlampen geven wel direct vol licht. Zo heb je meteen vol zicht.

5. Ledlampen geven nu ook sfeerlicht

De eerste ledlamp op de markt gaf erg wit licht. Dit is inmiddels veranderd. De technologie achter ledlampen is sterk verbeterd. Je kunt ze nu in allerlei verschillende tinten krijgen, van koel blauw tot warm geel.

6. Minder warmteontwikkeling bij een ledlamp

Ledlampen geven minder warmte af dan traditionele verlichting. Dit komt doordat de ledlamp veel meer energie om weet te zetten in licht, namelijk 80%. Een gloeilamp zet slechts 10% van de energie om in licht, de rest gaat verloren aan warmte. Hiermee is de ledlamp ook direct een stuk veiliger. Zo plaats je een ledlamp dichterbij het plafond zonder dat je rekening hoeft te houden met brandgevaar.

Man draait lamp in

Ledlampen via Exclusief

Wij helpen graag het duurzaam verlichten van je huis met ledlampen mogelijk te maken. Via het Exclusief spaarprogramma bieden wij ledlampen in verschillende soorten en maten aan. Zo heb je straks een passende ledlamp voor elke kamer.

Deel deze pagina

Meer over duurzaam