Jongen onder lamp | Vattenfall Energie

6 redenen om voor ledlampen te kiezen

Ledlampen zijn duurzaam. Maar ledlampen hebben nog veel meer voordelen. Wij hebben er 6 voor je op een rij gezet.

1. Ledlampen zijn duurzaam

De ledlamp is een van de meest duurzame lampen om je huis mee te verlichten. Een ledlamp gebruikt namelijk niet alleen minder energie, maar gaat ook veel langer mee dan andere lamptypes. Zo gaat een gloeilamp ongeveer 1.000 branduren mee, een spaarlamp 10.000 branduren, terwijl een ledlamp tot 50.000 branduren meegaat. Dit komt neer op een levensduur van 5-10 jaar. Dat is ongeveer 5 keer zo lang als een spaarlamp. Omdat de ledlamp lang meegaat, hoef je deze minder vaak te vervangen.

2. Met ledlamp bespaar je op je energierekening

Ten opzichte van gloei- en halogeenlampen bespaar je tot 90% op je energierekening. Met spaar- en TL lampen loopt dit op tot een besparing van 40% op je energie. In de praktijk scheelt dit al snel tientallen euro’s per jaar.

Doordat ledlampen langer meegaan, hoef je minder vaak lampen te kopen. Zo bespaar je geld.

3. Ledlampen zijn beter recyclebaar

Van de meeste ledlampen is 75% van de onderdelen recyclebaar. Bij traditionele lampen is dit vaak niet het geval. Ledlampen die stuk zijn, mogen gewoon bij het huisafval. Traditionele lampen moeten vaak bij het chemisch afval. En minder chemisch afvalt betekent minder CO2-uitstoot.

Vrouw krijgt persoonlijk advies over verduurzamen met de Duurzaam Wonen Check

Persoonlijk advies over duurzaam wonen

Wil je weten hoe jij duurzamer en energiezuiniger kunt wonen? Onze chatbot Nina helpt je stap voor stap verduurzamen met de drie slimste energieoplossingen, passend bij jouw persoonlijke woonsituatie.

Doe de check

4. Ledlampen geven direct licht

Spaar- of TL-lampen branden niet meteen op volle sterkte. Ledlampen geven wel direct vol licht. Zo heb je meteen vol zicht.

5. Ledlampen geven nu ook sfeerlicht

De eerste ledlamp op de markt gaf erg wit licht. Dit is inmiddels veranderd. De technologie achter ledlampen is sterk verbeterd. Je kunt ze nu in allerlei verschillende tinten krijgen, van koel blauw tot warm geel.

6. Minder warmteontwikkeling bij een ledlamp

Ledlampen geven minder warmte af dan traditionele verlichting. Dit komt doordat de ledlamp veel meer energie om weet te zetten in licht, namelijk 80%. Een gloeilamp zet slechts 10% van de energie om in licht, de rest gaat verloren aan warmte. Hiermee is de ledlamp ook direct een stuk veiliger. Zo plaats je een ledlamp dichterbij het plafond zonder dat je rekening hoeft te houden met brandgevaar.

Energiezuinige ledlampen via Exclusief

Wij helpen graag het duurzaam verlichten van je huis met ledlampen mogelijk te maken. Een ledlamp kan ook direct een toevoeging zijn aan je interieur. Via het Exclusief spaarprogramma ledlampen in verschillende soorten en maten aan. Zo heb je straks een passende ledlamp voor elke kamer.

Jongen onder lamp

De Philips Ledlampenbox

Voor het verlichten van je huis heb je vaak meer dan één ledlamp nodig. Toch worden ledlampen meestal per stuk aangeboden. Wij bieden daarom een ledlampenbox met 6 Philips ledlampen via het Exclusief spaarprogramma. De box bevat 3x2 ledlampen met verschillende wattages, namelijk: 5,5 watt, 8 wat en 10,5 watt. Deze ledlampen verspreiden warm licht.

Deel deze pagina

Meer over duurzaam