1. Home
  2. Kennis
  3. Domotica in huis

Domotica in huis: 5 opmerkelijke apparaten

Bij domotica in huis kan je denken aan slimme verlichting of een zelflerende thermostaat. Heel prettig, maar het kan stukken gekker dan dat. ‘Home domotica’ komt voor in allerlei soorten en maten en is soms grappig, bizar, handig of juist totaal onnodig. Nieuwsgierig? Bekijk onderstaande 4 gadgets die je gelukkig niet echt nodig hebt.

4 x opmerkelijke domotica in huis

1. Eindelijk ... een slimme plantenbak

Ondanks de goede voornemens, is niet iedereen even goed in het verzorgen van de planten thuis. Planten hebben natuurlijk op gezette tijden water nodig, maar dat wordt nog weleens vergeten. Slimme domotica in huis biedt dé oplossing: een plantenbak die automatisch voor de bewatering van je plant zorgt. Zelfs als je op vakantie bent. Zo krijgen jouw plantjes precies de juiste hoeveelheid water krijgen en kan je de gezondheid van jouw plant volgen via een app op je telefoon. Mooie kans om eindelijk eens groene vingers te ontwikkelen. Slimme plantenbakken zijn er van verschillende merken.

2. Nooit meer een ei bij de buren lenen

Misschien is het niet het eerste gadget waar je aan denkt bij domotica in huis, maar het bestaat wel degelijk: een slimme schaal voor eieren. Het idee? Iedereen maakt weleens mee dat hij plotseling zonder eieren zit. En dan juist op een moment dat er een cake gebakken moet worden. De Quirky Egg Minder belooft een einde aan dit ongemak. Je krijgt een pushbericht als je eieren bijna op zijn en op de schaal zelf kan je zien welk ei bijna over de houdbaarheidsdatum is. 

3. Home domotica in de slaapkamer

Lig je regelmatig te woelen omdat je het dekbed te warm vindt terwijl de temperatuur voor jouw wederhelft juist perfect is? Smart home domotica in de vorm van een superslim dekbed kan de oplossing zijn. Met de SmartDuvet kan je namelijk aan de ene kant van het bed een andere temperatuur instellen dan voor de andere kant. Prettig slapen dus. Het dekbed werkt op wifi zodat je het makkelijk instelt met je smartphone. Maar dat is niet de enige slimme feature van de SmartDuvet. Het dekbed maakt zichzelf namelijk op. Echt? Ja echt!

4. Op afstand voor je hond zorgen

Honden die alleen thuis zijn kunnen nogal eens de boel op stelten zetten. Hoe zou het zijn om je hond in de gaten te houden met een slimme 'dog cam' en via je smartphone te zien wat hij allemaal uitvreet? En is het niet nóg beter als je weet wanneer jouw hond blaft, je tegen je hond kunt praten en hem een hondenkoekje kan geven als hij braaf is? De Furbo is een superslimme domotica gadget die het allemaal kan. Met deze gadget ben je natuurlijk hard op weg naar je gedroomde domotica-huis.

Grip op je verbruik met de Energie-app

Met de Vattenfall Energie-app heb je altijd en overal inzicht in je verbruik. Regel handig en snel je zaken, krijg tips om energie te besparen en geniet van korting op energiebesparende producten. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker. 

Download de app

Deel deze pagina

Meer over energie