Driedubbelglas, het beste isolatieglas

Driedubbelglas is het best isolerende glas dat er bestaat, voor warmte én geluid. Het heet ook wel triple glas of HR+++ glas. In nieuwbouwhuizen zit het soms al. En in bestaande huizen wordt het steeds populairder om met driedubbelglas energie te besparen.

Subsidie op tripleglas


Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Krijg tot 100 euro subsidie per vierkante meter bij tripleglas


Goed om te weten

Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel), duurzame energieopwekking (zonneboiler of warmtepomp) en voor aansluiting op een warmtenet.
Lees meer

Wat is driedubbelglas?

Driedubbelglas bestaat uit, de naam zegt het al, drie glasbladen. Tussen die bladen zit ruimte; de spouw. De ruimte in de spouw is gevuld met gas voor een nog betere isolerende werking. En er zit een coating op die de warmte weerkaatst.

De voordelen van driedubbelglas

  • het heeft de hoogste isolatiewaarde die er is
  • triple glas scheelt veel op je stookkosten
  • geen last van geluiden van buitenaf
  • nooit meer beslagen ramen 

 

  • Het nieuwste driedubbelglas isoleert 10 keer beter dan enkelglas

Nadelen van driedubbelglas

Het grootste nadeel is dat driedubbelglas zwaarder en dikker is dan ander glas. Dus moet je waarschijnlijk je kozijnen vervangen

En je moet met driedubbelglas ook goed ventileren in huis, anders heb je kans op schimmel of vocht. Je kunt ventilatieroosters nemen, vraag de glaszetter om advies.

De kosten van driedubbelglas

Driedubbelglas plaatsen is een flinke investering. Gemiddeld kost driedubbel glas € 170 per m2. En daar komen de kosten van het plaatsen en eventuele kozijnvervanging nog bij. Die kosten betaal je één keer. Maar de besparing zie je iedere maand weer terug op je energierekening. 

HR++ glas is kostentechnisch voor de meeste situaties een goed alternatief. Vaak past dat glas in de bestaande kozijnen, mits deze nog in goede staat verkeren natuurlijk.