Royal Swinkels Family Brewers is een echte Klimaatondernemer

Peer Swinkels staat aan het hoofd van Royal Swinkels Family Brewers en is een echte Klimaatondernemer. Zij zien het veranderende klimaat niet als een bedreiging, maar als een kans. Het doel van dit 300-jaar oude familiebedrijf? Een biertje brouwen dat 100% circulair is. Dat bespaart ook nog eens geld, is efficiënter én kan een betere bedrijfsvoering creëren. Weten hoe? Bekijk de video.

"We blijven ondernemers, dus pak het slim aan. Want de investeringen die je doet in verduurzaming, kunnen je een kostenbesparing en een betere bedrijfsvoering opleveren.”

Peer Swinkels, CEO Royal Swinkels Family Brewers

Eeuwenoude brouwer wil overstap maken naar 100% circulair

In 2020 voor 50% circulair

Met de 7e generatie aan het roer weet Royal Swinkels Family Brewers als geen ander hoe bier gebrouwd moet wordt. En dat doen ze. Heel goed zelfs, met zo’n 8 miljoen hectoliter aan geproduceerd bier per jaar. Swinkels, voorheen Bavaria, is met haar historie een van de oudste familiebedrijven van Nederland. Anno 2020 is het bedrijf klaar om te bewegen richting klimaatneutraal ondernemen.

Achter de schermen

We mogen achter de schermen meekijken bij deze innovatieve bierbrouwerij en worden rondgeleid door Marthijn Junggeburth, Manager Duurzaamheid bij Swinkels. Hij laat zien welke maatregelen er binnen Swinkels worden genomen om het ambitieuze doel te halen om dit jaar al voor 50% circulair te zijn. Zo wordt het restwater dat Swinkels aan het eind van het productieproces overhoudt naar boerengronden geleid, zodat lokale boeren dat kunnen gebruiken voor irrigatie.

Verder gebruikt de brouwerij biogas, wekt energie op met zonnepanelen en is ook aan het testen met nieuwe innovatieve oplossingen, zoals het verbranden van ijzerpoeder. Dat proces levert uiteindelijk stoom op, wat nodig is voor het brouwproces. Zonder dat daarbij CO2 vrijkomt.

"Door te verduurzamen kun je kosten besparen, efficiënter werken en – als je voorop loopt – je gaan onderscheiden in de markt."

Marthijn Junggeburth, Manager Duurzaamheid bij Royal Swinkels Family Brewers

Effectief verduurzamen? 3 tips van Royal Swinkels Family Brewers:

  1. Werk samen met onderwijsinstellingen en laat technische studenten bij u in het bedrijf projecten uitvoeren. Zo haalt u kennis in huis en werkt u samen aan innovatieve oplossingen.
  2. Duurzaamheid is een breed begrip. Hou als ondernemer focus; bedenk waar u de meeste impact kunt maken.
  3. U hoeft het als ondernemer niet allemaal zelf te doen; stel een specialist binnen het bedrijf aan als duurzaamheidsmanager.

Royal Swinkels Family Brewers is een Klimaatondernemer

Fossielvrij leven binnen één generatie

Binnen Vattenfall werken we aan een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is onze stip aan de horizon. Een hele uitdaging. Toch kan het: als we het samen doen. Met onze klanten en partners in de industrie-, transport- en de vastgoed sector.

Wij geloven namelijk dat iedere ondernemer, met grote of kleine maatregelen, een bijdrage kan leveren aan de missie om in één generatie fossielvrij te leven. We doen er dan ook alles aan om het voor ondernemers en bedrijven eenvoudig én betaalbaar te maken om klimaatslimmer te kunnen ondernemen.

Werken aan een fossielvrij leven
Word ook een Klimaatondernemer

Word ook een Klimaatondernemer

Wij helpen u graag een Klimaat­ondernemer te worden. Een eerste stap is het verduurzamen van uw bedrijf door uw energieverbruik te verlagen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Kies uw energie-advies pakket en start met besparen.

Zelf aan de slag met verduurzamen