1. Grootzakelijk
 2. Klanten vertellen
 3. Iron Mountain Data Centers

Innovatie en energie efficiency bij Iron Mountain Data Centers

Bij het AMS-1 datacenter van Iron Mountain Data Centers is elektriciteit één van de grootste kostenposten. Met een slimme inkoopstrategie bespaart het bedrijf op de kosten. Daarnaast is innovatie een belangrijk middel om tot energie-efficiency te komen.

Gespreid inkopen en duurzame energie

Goedkoop inkopen enorm belangrijk

Bij Iron Mountain Data Centers is elektriciteit een van de grootste kostenposten. Er staat voor miljoenen aan infrastructuur die stabiliteit vereist, maar ook wil het bedrijf flexibiliteit om met trends mee te kunnen bewegen.

Vice President en General Manager Western Europe bij Iron Mountain Data Centers, Eric Boonstra: "Je wilt geen enorme prijs­schommelingen en je wilt zo goedkoop mogelijk inkopen. Het is belangrijk dat we voor aanvang van een jaar de prijs voor een kWh zeker stellen en voor de komende jaren een zeer aantrekkelijke prijs realiseren."

Kostenefficiënt en duurzaam

Iron Mountain Data Centers wilde graag kostenefficiënt te werk gaan. Door haar energie gespreid in te kopen en gebruik te maken van duurzame energieoplossingen, is dit het bedrijf gelukt. Op de juiste momenten worden delen van het geprognosticeerde volume ingekocht, oftewel tegen de beste prijs.

Boonstra: "Het is een flexibel model met een bandbreedte, wat belangrijk is voor nieuwe klanten en voor ons type bedrijf een goed werkend model. Ons stroomverbruik neemt namelijk continu toe."

De resultaten in het kort

 • Kostenbesparing en stabiliteit door risicospreiding, de beste gemiddelde prijs en flexibiliteit in afname
 • 100% duurzame energie, waaronder gebruik van windenergie
 • 11 laadpalen voor elektrisch vervoer

logo iron mountain

Iron Mountain Data Centers is een leidende colocatie-provider met een globaal portfolio van hyperscale-ready, strategic edge en ondergrondse datacenters. Iron Mountain Data Centers heeft een wereldwijde footprint met meerdere locaties op drie continenten.

Meer dan 1200 klanten, zoals cloud-, enterprise- en streng gereguleerde organisaties, kiezen voor Iron Mountain Data Centers vanwege hun bewezen staat van dienst, risicobeperking en operationele efficiëntie. Iron Mountain's datacenters zijn duurzaam en voorzien toegang tot verschillende carriers, clouds, exchanges en serviceproviders benodigd voor digitale transformatie.

datacenter

Groen beleid als marktinstrument

Daarnaast wil Iron Mountain Data Centers in de datacentermarkt leider zijn op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het groene beleid wordt actief ingezet als marketinginstrument. Deze focus heeft geleid tot ontwikkeling van Iron Mountain Data Center's groene product, de Green Power Pass.

Boonstra: "Wij hebben gemeend dat het energie-efficiënt opereren van datacenters een must is. Het draagt bij aan een betere wereld en aan aanzienlijke stroomkostenbesparingen. Wij hebben dit vanaf dag 1 ingezet wat ons een voortrekkersrol heeft opgeleverd in de datacentermarkt. Green = cost leadership = leadership. Daar geloof ik écht in."

Eric Boonstra

Verder verduurzamen

Iron Mountain Data Centers wil doorgaan op de ingeslagen weg. De komende tijd ligt de focus op het nog verder verlagen van de Power Usage Effectiveness (PUE) waarde en het realiseren van een zo hoog mogelijke energie-efficiency.

Daarnaast wil Iron Mountain Data Centers doorgaan met het autobeleid van A-labels en elektrisch vervoer en worden toekomstige datacenters ook voorzien van sensorverlichting.

Innovatie

Samen met Vattenfall gaat Iron Mountain Data Centers graag verder met het ontwikkelen van het duurzame bewustzijn bij bedrijven en met het bedenken en uitvoeren van nog meer innovatieve concepten en producten.

Kerncijfers Iron Mountain AMS-1

 • 12.000 m2, uitbreiding mogelijk naar 40.000 m2
 • 60 MW site
 • CO2-neutraal

Doelstellingen

 • Kostenbesparing
 • Flexibiliteit in afname
 • Verlaging Power Usage Effectiveness (PUE) waarde

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in de wereld. 

 

Eric Boonstra, Vice President en General Manager Western Europe

Meer voorbeelden uit de praktijk

 • Afvalverwerker REC gebruikt energie uit restafval

  Lees verder
 • EndemolShine koelt de kantoren en studio‚Äôs met water uit de Ouderkerkerplas.

  Lees verder
 • Amsterdam RAI verduurzaamt op grote schaal

  Lees verder
De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

De Markt Expertise Desk staat voor u klaar!

We helpen u graag met al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie en warmte. We zijn bereikbaar op 020 892 01 80 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).